Kyllä on synkkää kun virustorjuntaohjelma alkaa toimia kuin virus. Siinä menee hermot. Minulla oli tilattuna F-Securen palomuuri ynnä virustorjunta - maksoin siis kuukausittain siitä että kone pysyi puhtaana. Sitten se meni pois päältä; en tiedä miksi mutta tämä ei ollut ihan ensimmäinen kerta. Aika monesti sain huomata ohjelman unohtaneen täysin aikaisemmat asetuksensa, ja kertaalleen olin aiemmin löytänyt itseni samasta tilanteesta. Mahtoiko heidän palvelimellaan olla jotain häikkää, korjaantuiko asia itsekseen vai mitä tein että se alkoi taas toimia. Mutta minä siis maksoin siitä, että se toimi! - mikä nykyään ei tosin velvoita palveluntarjoajaa mihinkään.

Aikani ihmeteltyäni päätin asentaa ohjelman uudestaan - ehkä viimeksikin ratkaisin asian niin? Idea oli hyvä vain teoriassa. Kaikki virustorjuntasysteemit piti ottaa pois päältä asennuksen ajaksi, ja koska ohjelma ei ilmeisesti itse osaa omia komponenttejaan vainuta, vanha versio piti poistaa manuaalisesti. Ei siinä mitään, näitten softien kanssa on aina kaikenlaista epäloogista - joten ei kun hommiin.

Ohjelma ei suostunut poistumaan. Edelleenkään en ole päässyt siitä eroon. Ties kuinka monella eri tavalla yritin päästä siitä eroon, vaan en päässyt. Yritin asentaa uutta kun kuvittelin päässeeni edellisestä eroon, vaan paskan marjat. Loppujen lopuksi koko kone kaatui. Ei suostunut käynnistymään niin pitkälle että jotain olisi päässyt tekemään.

Samoihin aikoihin lämmitin saunan pataa. Tai yritin, savua pukkasi sisään. Ärräpäitä. Rumia sanoja. Syödessä ei haarukkakaan pysynyt enää kädessa. Asentelin uusia, ilmaisia viruksenpoisto-ohjelmia ja palomuureja. Koneelta löytyikin läjä viruksia joille F-Secure ei ollut mitään viitsinyt tehdä. Irtisanoin koko F-S:n. Saa nähdä oliko tämä tyhmää vai fiksua, mutta pinnani on toisinaan lyhyttä mallia. Hauskaa on tietysti sekin, että aikaisemmin hyväksi havaitsemani Zone Alarm ei enää suostu myöskään asentumaan, koska se havaitsee F-Securen komponentteja, jotka aiheuttavat pahemman luokan ristiriitoja. En tiedä onko koneeni suojattomampi vai suojatumpi tällä hetkellä kuin muutama päivä sitten.

...kaiken kruununa vuodatus.net oli kumollaan kun olin eilen aikeissa postata tämän. Myöskin Kopsin eilinen linkitys tänne, tuohon "Kosto elää"-juttuun meni varmaankin harakoille tuosta syystä...