Nyt mennään historian alkuhämäriin, eli seiskeetluvun puolivälin kieppeille. Silloin nimittäin teeveestä tuli Kuuden miljoonan dollarin mies, jonka tunnarin pistän teille katsottavaksi. Päähenkilöhän oli astronautti, josta onnettomuuden jälkeen tehtiin koneellisesti paranneltu cyborgiversio.

Näemmä sarjaa tehtiin peräti viisi kautta, ja lisäksi vielä spin-off Bionicle woman, jota kai ei Suomessa nähty, mutta jonka elokuvauusioversiota jenkit povailevat ihan tohkeissaan vähän väliä. En ainakaan muista nähneeni moista, ja luulisin muistavani kun kuitenkin kuuden miljoonan heeboa seurasin silmä kovana. Toisaalta en muista senkään jatkuneen viittä vuotta, mutta muistikuvat ovat hivenen hämäriä kun olin vähän pieni.

Lähinnä muistan vain että lumivalleilla* leikittiin niitä hidastuksia, jotka olivat tuon sarjan mausteita. En koskaan puhunut päähenkilöstä edes tämän roolinimellä, joka näemmä oli Steve Austin. Nimi ei mennyt jakeluun kun Austin on nimittäin auto** - vaikka tyyppi puoliksi kone olikin. Puhuin tyypistä siis aina nimellä Kuudemmiljoonandollarimmies.

Niin ja yksi jalo taito, joka tuolta fiktiiviseltä hahmolta on edelleen hallussa, on toisen kulman nostaminen ja toisen kurtistaminen samanaikaisesti. Käykö kateeksi? Kuudenmiljoonandollarinmies näki tuolla keinoin huomattavan kauas, nääs. Muistelen; noissa tuubistä löytämistäni klipeistä hänellä ei jostain syystä ole tarvetta zoomailla mihinkään.

...Lee Majorsissa, tuossa pääosan esittäjässä, on muuten paljon Elviksen näköä, eikös? Molemmat lapsuuden sankareita.

---
*Niin, noihin aikoihin oli tosiaan lunta niin paljon että sitä kerättiin valtaviksi kinoksiksi... Tiedättekö muuten miltä tuntuu juuttua tekeillä olevan lumilinnan käytävään? Ei kivalta. Voi pakokauhu iskeä, voin kertoa.
**Ja sekin oli vähän vaikeaa kun sekä maustetta että ratsusoldaattia voi kutsua rakuunaksi. Väänsin toisen niistä raakunaksi koska eri asioilla nyt vaan ei voi olla samaa nimeä - mutten koskaan muistanut kumpi on kumpi.