"...ja sitten vielä, oi Armollinen Pyhä JouluPukki, haluaisin blogilleni lisää lukijoita (ja blogilistan kuntoon että se tajuaisi milloin oikeasti päivitetään ja milloin vain haamu-," päättää Santtu-Liisi kirjeensä Isä Aurinkoiselle.

Joulupukki hieraisee pipoa takaraivolle, sylkäisee ämpäriin ja kostuttaa kukolta pöllimänsä komean sulan musteeseen. "Santtu-Liisi, edes JouluPukki ei voi sinua blogilukijoiden haalimisessa auttaa. Lukijat ovat laumaeläimiä jotka sinkoilevat voimakkaimman ärsykkeen perässä pitkin virtuaalipermantoa näkymättömässä niskapersausotteessa. Siinä tuli junttaus, aijai! Nyt meni niskat, hou hou.

Mutta yhden yleispätevän vinkin voin sinulle antaa, eikä se suinkaan ole mikään salaisuus. Seksiä ja väkivaltaa. Se toimii aina ja kaikessa. Vaikka kirjoitettu seksi on valjua kuin eilinen piimä, se on silti seksiä, ja laumaeläimet juoksevat perässäsi kuin kuolaavat kanat. Väkivaltakin jää peräti esigraafiseksi ja on oikeastaan jotain mitä kannattaisi noin eettisesti katsoen välttää. Mutta lukijoita tippuu kummasti blogiseen kolehtihaaviisi.

Seksiä ja väkivaltaa, se toimii aina. Poikkeuksetta. Ne vievät huomion pois kaikesta olennaisesta. Turha on jorista joistain mitänäitänyton elämäntarkoituksia ja sensemmoisia. Tai miksei? Jos tarkoitus on oikeasti jakaa lukijoiden kanssa jotain... Mitenkäs minä tuota en tullut ajatelleeksi? Ne on varmaan ne lukemattomat seksillä markkinoidut tappolelut ja loputtomat laumauttamisbrändit joita tässä joutuu taas kuskaamaan.

Kuulepas Santtu-Liisi. Nyt teet niin että kirjoitat ja kirjoitat sitä blogia menemään, aivan sama mistä aiheesta kunhan paukutat etiepäiten tuossa tajuntasi umpihangessa. Vältä tuota dynaamista duoa jonka äsken vinkkinä muka jaoin - niillä onnistut vain tylsistyttämään lukijoita, jotka saavat sitä samaa sielunsa täyteen vain pitämällä silmänsä auki. Kirjoita Asioista, ja itse asiassa unohda lukijat. Mitä enemmän vieroksut lukijoita, sitä enemmän niitä saat. Näin on marjat. Nyt tuli nälkä."

Sitten JouluPukki rypisti paperin ja viskasi sen roskakoriin, niin kuin kaikki vastauksensa aina. Tontut poimivat ne sitten sieltä ja lähettävät, jos eivät satu sytykkeinä käyttämään. Vaihdoin aikamuotoa aika kätevästi aivan vailla holttia. Mutta onneksi minulla on se Oikeus - kuin myös oikeus laiskuuteen. Jätän tämän näin. Lojumaan.