Vähänkö. Sain juuri sähköpostin joltakulta ystävälliseltä ulkomaalaisnimiseltä informantilta, joka kirjoittaa kuitenkin suomeksi; josta en ole koskaan kuullutkaan, mutta joka katsoo asiakseen kertoa, että Suomessa on ydinvoimala kosahtanut, ja laskeuma siis valloillaan. Tämän hän kertoo tapahtuneen noin kello 15, ja koska kello ei vielä ole niin paljon, tämän on pitänyt tapahtua jo eilen - tai sitten kyseessä on ennustus, mikä tietystikin vain lisää painoarvoa.

Eräs asia tässä - jo sinällään toki kauheassa uutisessa - erityisesti potutti: lauennut ydinvoimala sijaitsee jossain Mikkelin lähellä. Missä välissä Mikkelin lähelle on rakennettu ydinvoimala? Kukaan ei ole kertonut mitään! Niin vain ovat rakentaneet - tämän epäilemättä luotettavan tietolähteen mukaan - sinne ydinvoimalan kenenkään huomaamatta ja antaneet sen sitten mennä tussahtamaan. Harmi etten seurannut sähköpostissa ollutta linkkiä - olisin varmasti viisaampi nyt. Mutta mitäpä tässä enää tehtävissä on? Ei mitään. Jos laskeuma on melkein vuorokauden jo levinnyt, se on varmaankin täällä Varsinais-Suomessakin jo - paitsi jos tuulee sopivasti.

...Ai niin, sen verran ehdin tuota viestiä lukea ennen kuin menin sen deletoimaan, että luonnollisesti turman seuraamuksia koitetaan valtion toimesta sensuroida. Ihmekös. Rakentavat salaa ydinvoimaloitakin.

...Kappas, kerkisi tulla toisenkin kerran jo sama uutinen. Kyllä se sitten paikkansa pitää. Onneksi on olemassa pyyteettömiä ja paremmin asioista perillä olevia henkilöitä, jotka ulkomaisesta nimestään huolimatta nykyään kirjoittavat selvää suomea.
---
[haamu] Näemmä kyseessä on troijalaisenasennusoperaatio.