Jukka Tarkka haluaisi Suomen Natoon, vaikka hänen(kin) mielestään maamme elää turvallisempaa aikaa kuin koskaan. Kuitenkin hän on sitä mieltä, että liittoutumattomuus rajoittaa  Suomen itsenäisyyttä.

Suomen sitkeä nihkeys Nato-jäsenyyttä kohtaan pohjimmiltaan rajoittaa maan itsenäisyyttä. Naton ulkopuolella pysyttely sulkee etukäteen ja silmät ummessa liittosuhteen tarjoamat vaihtoehdot Suomen ulottumattomiin.

Tällainen ajelehtimalla toteutunut itsenäisyyden omaehtoinen rajoitus on henkistä sukua 1970-luvun toimintamallille. Se ei perustu ulkopuolelta tulevaan poliittiseen tarpeeseen vaan Suomen sisäiseen epävarmuuteen.

Vaan mihin perustuu tarve liittyä Natoon? Siis: mihin se perustuu? Siihenkö, että on niin turvallinen olo, että voidaan vaikkapa lähteä hyökkäyssotiin toisille mantereille? Ollaan niin itsenäisiä, että voidaan ihan hyvin majoittaa ulkomaisia sotilaita vaikkapa Porkkalaan, missä niitä on ennenkin majoitettu?

Eikö ainoa syy liittyä Natoon ole kuitenkin se, että pelätään Venäjän hyökkäävän Suomeen? Mitä muuta varten sotilaallista yhteistyötä tarvitaan?

Haluaako Jukka Tarkka ulkomaisia sotilastukikohtia Suomeen? Haluaako hän lähettää suomalaisia nuoria sotilasoperaatioihin, joista väistämättä osa palaa kuolleina? "Nopean toiminnan joukot" ja "rauhaanpakottaminen" ovat kiertoilmaisuja sille, että parhaassa iässään olevia ihmisiä, jotka voisivat rakentaa jotain, lähetetään tykinruoaksi ja vastavuoroisesti tuhoamaan sitä kulttuuria, johon maihinnousu tapahtuu.

Onko Natoon liittyminen siis itsenäisyyden ele? Onko Jukka Tarkka itse valmis lähtemään rintamalle ja sekaantumaan toisten valtioiden asioihin - kun sotimisen motiivit ovat varsin usein kaikkea muuta kuin demokratian ja ihmisoikeuksien levittämistä, vaikka noilla nimikkeillä sitä useimmiten markkinoidaankin? Haluaako hän nähdä kaduillamme ulkomaisia sotilaita?

Onko Jukka Tarkka valmis kuolemaan siksi, että Valkoinen talo katsoo tarpeelliseksi hyökätä vaikkapa Iraniin? Pohjois-Koreaan? Hän varmaankin hyvin tietää, että Yhdysvaltojen sisäpolitiikan ongelmia on tapana haudata aloittamalla jokin uusi sota jossain päin maailmaa? Että Natoon liittyminen on liittymistä Yhdysvaltojen aloittamiin sotiin, joita aloitetaan säännöllisin väliajoin.  Sekö on siis todellista itsenäisyyttä?
---
[lisäys klo1411]: Ja halutaanko maahamme houkutella itsemurhapommittajia, jotka mielellään ottavat kohteekseen maat, jotka ovat hyökänneet heidän maahansa?