[myöh. (240706) oikaisu:] Blogger osoittautui huonoksi alustaksi (spämmäys lisääntyi ja logistiikka mättää) joten allaoleva teksti ei varsinaisesti (enää) kaikkinensa pidä paikkaansa - kolme ensimmäistä kohtausta ehdin sinne laittaa... Homma on nyt siis ns. työn alla ja paremman proseduurin mietinnässä...:

Joskus aiemmin on Mursunpitojen huomassa, edellisessä Diletantin päivällisen sijainnissa, ollut tämä teeveesarjan pilottijakson käsis luettavana. Tajusin että minullahan on Bloggerissa valmis käyttäjätunnus, että sinnehän tuon voisi lykätä uudemman kerran... Joten sinne se taas tulee kohtaus kerrallaan.

Mistäkö on kysymys? Siinä on tuollainen dekkariparodia, vähän komisario Palmun sukuinen kenties, hivenen vanhahtava, hiljaista huumoria... Voipi olla että remontoin sitä hiukan kun onhan siinä parantamisen varaa. Myös ihan julkaisualustassa lienee hiukan järkevöittämisen varaa, mutta nyt vain lykkäsin alun sinne luettavaksi ilman isompia krumeluureja....

Jaa niin. Tällainen esittelyteksti siinä joskus oli:


Ankara Suudelma: mistä tässä on kysymys?

Kaikki Raymond Chandler-fiilit varmasti muistavat elävästi klassikkoelokuvat: "Syvä uni", "Kuollut mies ei palttoota kaipaa" sekä "Mies ja alaston ase". ANKARA SUUDELMA on hiukan lähempänä tuota film noir -päätä kuin lopun aikojen slapstickia.

Ankara Suudelma – kuten hyvin tiedämme – on siis pilottijakso kaikkien tuntemaan hittisarjaan "Colin Decker – Hurtiigt i mikroovn".

LUKUOHJEITA: Jos repliikistä löytyy kirjainyhdistelmä V.O. (voice over), se tarkoittaa tässä yhteydessä Colin Deckerin juuri tuossa repliikissä toimivan kertojana...

Lukekaa ääneen! Ääneen lukeminen on terveellistä ja kivaa. Kerätkää vaikka porukka ja lukekaa yhdessä. Ja kun nyt olette vauhtiin päässeet niin hankkikaa pari miljoonaa euroa sekä kuvauslaitteisto ja -henkilökunta. Kyllä minä ohjaan.

...Ja jos tuntuu siltä, että kauheasti on ISOILLA kirjoitettuja nimiä, niin se johtuu tekstinkäsittelyohjelman automatiikasta ja kirjoittajan laiskuudesta...

HENKILÖT:

Colin Decker, yksityisetsivä
Tuija Rautakoura, koulutussuunnittelija
Kaarina Turku, koulutussuunnittelija
Veijo Lipari, koulutussuunnittelija
johtaja Hitura, aikuiskoulutuskeskuksen toimitusjohtaja
rouva Hitura, edellisen vaimo
Jarkko Petäjälehto, mikrotuki
hautausurakoitsija, Kaarinan mies
Matias Aspengren, atk-suunnittelija
Joonas Lind, atk-suunnittelija