Eikö ketään kyllästytä? Luulisi ainakin toimittajia kyllästyttävän se, että uutiset junnaavat yhtä ja samaa rataa päivästä päivään. Idiootit Israelissa tappavat toisiaan uudestaan ja uudestaan omien idioottimaisten asenteidensa oikeuttamina, kansanedustajat sompailevat pykäliensä viidakossa vailla minkäännäköistä kosketusta arkitodellisuuteen, jumalien paikan vieneet markkinavoimat myrskyävät johtokuntiensa vesilaseissa - näitä lautapelejä me seuraamme intesiteetillä, joka vastaa takkatulen tuijotusta. Missä on kaikki uteliaisuus? Eikö kenellekään tule mieleen katsoa pintaa syvemmälle? Miksi verotusta ei voi keventää? Miksi sitä pitäisi keventää, ja mitä niistä lukemattomista? Onko verotuksen keventäminen ainoa asia, joka voidaan tehdä tai olla tekemättä? Onko verotuksessa mahdollisesti useampia osa-alueita? Ovatko kansalaiset rahavirtoja vai hengittäviä olentoja?

Miksi maassa on miljoona kansalaista, joiden jokapäiväinen elämä on valitsemista elämisen ja olemisen välillä, vaikka he ovatkin (me olemme) vain "suhteellisen varattomia"? Miksi samaan aikaan nostetaan kauhea haloo siitä, että ökyrikas joutuu maksamaan rikoksesta niin että se tuntuu jossain? Onko hän vain "suhteellisesti rikollinen"?

Uutistyö on pitkälti liukuhihnatyötä. Lehden pitää ilmestyä aamulla ja uutisten tulla töllöstä viisikymmentä kertaa päivässä, vaikka mitään uutiseoimisen arvoista ei tapahdukaan. Journalistien ja samalla yleisön aikaa haaskataan joutaviin "Nokia ei julkistanut juuri mitään" -uutisiin, kun saman ajan voisi käyttää siihen, että käytäisiin tutkimassa tapahtumien perustoja. Jos ääliöt suurella hiekkalaatikollaan välttämättä haluavat tappaa toisiaan vuosikymmenestä toiseen, ei siinä ole mitään aihetta raportoida jokaista älynväläystä päivästä toiseen.

Kuinka moni näitä Israel-uutisia seuraavista tietää, minkä takia siellä tapellaan? Moniko niistä, jotka todella tietävät, pitävät syitä riittävän painavina? Miksi ihmeessä kunkin klikin johtohenkilöiden perusteluita kuunneellaan niin kuin tappamisessa olisi olemassa jokin järki? Sama koskee aikamme Eldoradon Bush II:sta. "Olivat sen verran pienempiä ja heikompia, että siksi niitä piti vähän lyödä." Tyyppi on jo vaalien aikana todettu vähälahjaiseksi, mutta silti sen puheita kuunnelleen kuin Jumalan sanaa. Ja taputetaan. Eikö toitä pelota, ihmiset? Vallan vahtikoirat toistavat vallanpitäjien puheet sanasta sanaan ja etsivät järjellisiä perusteluja kuin haudattuja herkkuluita.

Yhteiskuntajärjestys on vino kuin Pisan torni, mutta sitä ei jostain syystä tunnuta huomaavan kaiken uutisvirran syövereissä. Päätöksiä tehdään täysin vääristä asioista, perustelut vedetään hatusta ja yleisesti ottaen kaikki, jotka pysähtyvät ajattelemaan, leimataan hulluiksi. Toimiihan tämä näinkin, vallan mainiosti jopa, mutta näinkö asioiden todella halutaan menevän?