Jonkun mielestä tämä toimimattomien laitteiden lista alkaa hipoa kohtuuttomuuksia, ehkä. Siltikin: tuulilasinpyyhkimet. Toimivat muuten hyvin, mutta silloin kun niitä aivan ehdottomasti tarvitsisi, lakkaavat toimimasta. Aiheuttavat sydämentykytystä.

Jostain syystä väsyvät rankassa vesi- ja sankassa lumisateessa - jollainen jälkimmäinen oli eilen illalla. Hyytyminen tapahtuu yleensä puolivälissä matkaa, mikä metkaa lienee. No. Oltiin siinä jättämässä sivistyksen valoja taakse, ihan maantielle pinkaisemassa. Katuvalot loppuvat, huomioin, ja lykkäsin jo valmiiksi pitkät päälle.

Siinä kohtaa jossa avitteinen valo loppui, pysähtyivät myös pyyhkimet keskelle lasia. Kun lumituisku oli luokkaa "pitkillä ei näe yhtikäs", oli aivan pakko painaa jarrua, vaikka olin juuri hetkeä aiemmin katsonut takanaolevan auton jättäneen turvavälin huomioimatta. Ei voinut mitään, koskapa tuisku tuli vielä etuoikealta, mikä aiheutti sen, ettei kohta olisi mitään tajua enää kulkusuunnasta.

Ne äskettäin mainitsemani sydämentykytykset tulivat siis tässä kohtaa. Oli pakko seisahtua hetkeksi, päästää ei-sentään-puskuriin-tullut peesaaja ohi, ja jatkaa naurettavalla kuudenkympin vauhdilla. Kyllä nolotti - eihän nyt kukaan kuuttakymppiä aja maantiellä, paitsi pelkuriraukat. Vaan nou kän duu. Kun ei näe, ei näe. Tai siis siinä vauhdissa niukin naukin jotain näki. Ja enimmän aikaa pyyhkimetkin viitsivät toimia.

Mutta se peesannut auto meni paljon kovempaa, katosi horisonttiin. Uusi auto. Paremmat valot. Ja toimivat pyyhkijät. Tai hullu kuski.