ja kuvitelmat muistia vikkelämpiä... Kun siis olen viime aikoina hurahtanut tuonne taikuuden maailmaan (osaan jo aivan sikamonta temppua ja haukottelen katsellesani vaikkapa nyt Keith Barrya... no ei vaan, aina se on mielenkiintoista, ja siksipä jatkankin nyt sitä mitä olin kertomassa:) ja sitten videohyllyjen hämärissä törmäsin elokuvaan, joka tuossa vaiheessa oli turhan tyyris.

Minähän en siis maksa täyttä hintaa leffoista, joten pitää aina odotella että tulevat alennuslaareihin. Mutta päässäni tapahtui sekaannus. Näin sieluni silmin kansikuvan, jossa Edward Norton pitelee semmoista valopalloa - vaan en muistanut pätkän nimeä. Jonnekin sata vuotta taaksepäin tapahtumat taisivat sijoittua ja jossain näin trailerinkin... Siinähän oli Nortonin aisaparina Christian Bale ja...

Vaan ei alelaarien kaukaloista millään pompannut kyseinen leffa silmille vaikka nyt alkaisi olla aika. Eikä ihme, sillä tuiman zoomailun seurauksena erotin turhuuden tarjonnasta Balen kasvot - ja aisaparinsa Hugh Jackmanin. Ahaa...

Poimin siis mukaani elokuvan the Prestige (tällehän on aivan mahdotonta keksiä suomennosta...) jota kohta ehken alan tuijotella. Se Nortonin elokuva taasen on the Illusionist (jota tuskin sitäkään on suomennettu, mahdotontahan se olisi, eikös?), jonka löytänen jonkin ajan kuluttua. Vilimien yhdistävänä tekijänä on siis taikuus ja epookki jossain mahdollisesti samoilla aikajänteillä - ja tekovuosi on sama - ja näyttelijät kohtuullisen kovaa tasoa - ja iMDb:ssä (nuo linkit vievät sinne) aika hyvät reittaukset. En malta odottaa.

Ai niin, sitten pitää vähän tölväistä tuota Heroes (siis aivan mahdoton suomentaa) -sarjaa. Tempo on kuin Kauniissa ja rohkeissa. Tämä ei ole kehu.