Aamulla postilaatikossa odotti viesti. Riimejä ja arvoitus. Miettiessäni arvoituksen vastausta seisoin varmaan viisi minuuttia eteisessä kun aivot vielä löivät tyhjää. Sitten vihdoin lamppu syttyi: vihje ohjaa saunaan.

Saunasta löytyi lisää riimejä ja arvoituksia, sekä kaitafilmikamera, jollaisesta olin joskus tullut maininneeksi että olisipa kiva kun olisi tuollainen. Vihjeet jatkuivat, ja ohjasivat armaani työhuoneeseen (minä arvasin että jotain hämärää peitti tuo yleensä aukinainen ovi).

Urut! jollaisia olin jossain kirpparilla himoiten vilkuillut. Italialaista laatutyötä jostain vuodelta... ei käy mistään ilmi. Electronican kaksirivinen malli Diamond 701. Laitteen tuottamista äänistä ei kyllä vielä ole mitään tietoa kun virtajohto on strategisesti katkaistu. Hieno se kuitenkin on, ihan varmasti tosi messevät on soundit. Vain jalkio puuttuu (sen virtajohdon - jonka korjaajaakin oli etsiskellyt kuulemma vaikka mistä, löytämättä - lisäksi, siis ). Netistä ei laitteesta löydy mitään tietoa noilla (varmastikin) sangen yleisillä hakusanoilla diamond ja electronica.

Kaitafilmikamera tuntuisi toimivan, vanhaa neuvostoliittolaista (onkohan sen merkki Lada, tyylitelty on se logo) laatutyötä. Sisällä oli joku valottunut filmikin, ja paristo - jollaista ei mistään saane kun se lopulta sykähtää - jaksaa edelleen pyörittää koneistoa. Ei muuta kuin filminmetsästykseen! Käsittääkseni ne pitää nykyään lähettää kehitettäväksi Ruotsin puolelle... Tai tämä oli tilanne jo lähemmäs kymmenen vuotta sitten, tiedä sitten tämän päivän tilannetta. Ehkä ne kehitetään jossain Wingu-Indianiassa.

Enivei. Että jaksaa toinen nähdä raskaan lavastuspäivän jälkeen tuollaisen vaivan. Ensin odottaa että yksi nukahtaa, sitten herätä siihen että itse on uinahtanut, sitten värkätä kaikki vihjeet ja siirtää tavarat piiloista toisiin ja tulla vihdoin kuudelta jännäämään että jaksaako tämä lahjonnan kohde nousta kohta ylös. Jaksoi, vaikka hetken tuli kyllä melkein annettua nukkushakille periksi. Kun on jo niin vanha ettei vetreänä singahda kuin vieteri.