Kansalaisethan ovat pässejä narunjatkona. Joukossa tyhmyys tiivistyy, kuten tiedämme, ja haluamme kaapin päältä ehdottomia ohjeita siitä mitä saa ja mitä ei. Yle on teettänyt gallupin, jonka mukaan

Yllättävän moni suomalainen on pienen kovistelun jälkeen valmis hyväksymään yhteiskunnan, jossa rajoitetaan yhdistymis- ja kokoontumisvapautta, otetaan käyttöön kuolemanrangaistus ja kahlitaan uskonnon ja omantunnon vapautta - kunhan vain taataan sosiaalipalvelut ja yksityisyys.

Toisaalta juuri noita kahta viimeksimainittua ollaan jatkuvasti ajamassa ahtaammalle. Galluppeja voi tulkita miten päin vain, ja yleensä niissä laitetaan vaakakuppeihin asioita, jotka eivät luonnostaan ole vastakkaisia.

Joka tapauksessa, kun nyt juuri jonkun tutkimuksen mukaan kaksi kolmannesta suomalaisista on Natoon liittymistä vastaan, on mielenkiintoista nähdä millä kansa ajetaan sinne pyssyn suuhun. Tämähän on vain ajan kysymys - meiltä ei tosiasiassa kysytä.

Ja se on meidän mielestä ihan vaan turvallista. On rauhoittavaa kun ei tarvitse olla päättämässä asioista - viisaammat tekevät sen puolestamme, ja me vain jupisemme blogeissamme (kun meillä toistaiseksi vielä on se oikeus). Äänestitkö edellisissä presidentinvaaleissa? Se saattoi olla viimeinen kerta laatuaan... Mutta mitäs sillä pukilla onkaan kontissa, ohhoh!