Niin. Moni meistä on varmaan pannut merkille tämän ihmistyypin. Sen, joka teillä liikkuessaan ajaa sekä kahdeksankympin- että satasen alueella yhdeksääkymppiä (vauhdin epämääräisen vaihtelun pysytellessä +/- 5 km/h marginaalissa). "Minä tässä ajelen omaan rauhalliseen tahtiin, taajamassa vähän hitaammin, taajaman ulkopuolella vähän vauhdikkaammin." Siis 80-alueella ylinopeutta ja 100-alueella alinopeutta. Keskiviivan tuntumassa monesti, ja rekkojen puskurissa - ilman ohitusaikomusta toki.

Haluaisin uskoa, että tämä samainen ihmistyyppi ei tee tahallaan vaan alitajuisesti - paitsi nuo edellämainitunt aktiot, myös sen, että kun tulee ohituspaikka siellä satasen alueella, hän alkaa painaa kaasua hiukan enemmän, "tarvittaessa" paljonkin. Varsinkin ohituskaistan vastaan tullessa ilmiö suorastaan iskee tulta, puhkeaa kukkaansa ja mitävielä. Onhan se tiedostamatonta toimintaa, onhan? Hän ei hampaat irvessä ajattele, että "Minuahan ei ohiteta" vain pudottaakseen nopeutensa takaisin tulppamoodiin ohituskaistan päätyttyä. Että aivot oikeastaan napsahtavat pois päältä, jotenkin? Maantiehypnoosin yksi muoto, kenties?

Jos kuulut kyseiseen ihmisryppääseen, koita alkaa tiedostaa kyseinen käyttäytymismalli, ja sitten irrottaudu siitä. Mitäänhavaitsematon hortoilu tiellä on vaarallista, muutenkin kuin verenpainearvoilla mitaten.