Uskomatonta mutta tottumatonta. Miten voi käydä näin? Köröttelin tuolla vihmovassa sateessa jonkun tunnollisen autoilijan perässä, kun vastaan tuli joku pelle pitkät päällä. En viitsinyt pitkiä vilauttaa kun edessä tosiaan se yksi ajeli. Näytin siis keskisormea. Harvemmin teen niin, mutta toisinaan en voi vastustaa kiusausta.

Noh, matka eteni noin puoli kilometriä kun vastaan tuli toinen pässi pitkät päällä. Sentteri lasiin, mitäpä siinä muuta. Vähän pisti ihmettelemään. Että kaksi vastaavaa tapausta melkein peräkkäin. Edessäni ajanut ei näyttänyt olevan ikipitkät päällä liikenteessä.

Mutta että. Puoli kilometriä huristeltuamme tuli vielä kolmas ääliö vastaan. Mistä ne oikein sikisivät? Mikä niitä riivasi? Ikinä ei ole kilometrin matkalla tarvinnut siristellä kolmen likinäköisen takia. Itse asiassa koskaan ei ole vastaan tullut yhtäkään joka ei jossain välissä olisi tajunnut pistää lyhäreitä päälle. ...Tosin itse olen kerran ollut niin ajatuksissani että on tullut häikäistyä vastaantulija loppuun saakka... Kenties keräsin vain aiheuttamaani karmaa siinä. Mutta että kolme! Kilometrin matkalla! Mystistä. Käsittämätöntä. Tämän täytyy olla jokin merkki.