Kun nyt Minimaali otsikoi eilisen juttunsa (jonka luin tänään ja siksi erheellisesti kirjoitin "tämänpäiväisen", minkä vaihdoin katsottuani päivämäärää - onneksi ennen julkaisua; säästyi noloudelta mä. [On tämä tärkeää {tietysti!}]) juuri niin kuin tekee, (ja vaikka ei juuri tästä asiasta kirjoitakaan, kunhan otsikoi juttunsa seuraavaksi presentoitavan iskelmäkappaleen nimellä*) on ihan pakko ottaa esiin mysteeri, joka eilissäpäivänä pälkähti päähäni.

Se on muistaakseni Katri-Helena joka lauloi ammoin että "Oo, kesän lapsi mä oon; oo, villi luonteeni oonn." (Korjatkoon ken taitaa). Niin tämä piisi kun päähän muksahti en tiedä mistä, jouduin miettimään taas epäolennaisuuksia.

Onko kesän lapsi se, joka on syntynyt kesällä, vai se joka on pantu kesällä alulle? Ja puhutaanko nyt eksaktisti - mistä katsotaan kesän alkavan? Kalenterista vai säistä? Voisiko joku onnekas olla sekä että; syntynyt ja pantu? Yliaikainen synnytys vaadittaisiin tuohon**, siis jos nimenomaan kalenterista asiaa katsottaisiin, ja silloinhan alkuunpano olisi aivan kesän lopussa, ja syntymä juuri alussa.

Suomessa ilmastotieteellinen kesä kestää usein toukokuun puolivälistä syyspäiväntasauksen paikkeille, mutta kuukausijaollisia kesäkuukausia ovat kesä-, heinä- ja elokuu. Astronominen kesä taas alkaa kesäpäivänseisauksesta.

Että vähän tarkkutta kaivattaisiin iskelmänikkareiltakin. Vaikka enhän muista koko kipaleesta mitään; ehkä siinä yksityiskohtaisesti selvitettiin mistä oli olevinaan kysymys? Ihan turha tulla selittämään mitään ympäripyöreitä että "eihän sen nyt noin kirjaimellisesti tarvitse olla"; kyllä sen vaan tarvii.
---
*Tai jos tarkemmin katsotaan niin "Kesälapsia" on eri kuin "Kesän lapsi". Äh, haamuttamalla jouduin tämän korjauksen kuitenkin tekemään, vaikka luulin jo paikanneeni kaikki vuotokohdat.
**No eipä kyllä vaadita jos vähän vielä mietitään. Kyllä tänään on ihan turha yrittää tehdä minkäänlaisia päättelyketjuja!