Minun on kuulkaa aivan pakko hankkia uusi kone. Tieto-. Juuri äskettäin piti polttaa cd, mutta sitä ennen piti asentaa takaisin se ohjelma, jonka olin poistanut koska tilaa ei enää ollut. Ja nyt sitä tilaa ei taas ole, paitsi jos poistan sen ohjelman, eikä sitä sittenkään oikeastaan ole.

Toisaalta pitäisi tehdä myöskin sellainen langaton verkko, että tuon toisenkin koneen (jossa siinäkään ei oikeastaan ole tilaa enää) ja siinä käytetyt ulkoiset kovalevyt (jep, täydehköjä) voisi ympätä tähän sekaan. Ongelmia tuossa suunnitelmassa on kaksi: seiniä ja metrejä kovasti välissä sekä koneiden eriparisuus (mac vs. pc).

Yritin joskus, kun koneet vielä olivat vierekkäin (siihen ei kyllä ole mitään mahdollisuutta tämänhaavaisessa tilatilanteessa), verkottaa värkit ihan piuhoitse, mutta ei siitä kyllä tullut yhtikäs mitään vaikka reitittävä boksi välissä olikin. Välillä mäcci löysi pc:n mutta toisin päin ei tainnut käydä kertaakaan. Tai sitten se oli nimenomaan toisin päin. Annoin vehkeen pois kyllästyttyäni pelleilyyn.

Ja nyt kun sitten sitä kolmatta konetta olisin hankkimassa, haluaisin kannettavan. Linuxin oikeastaan, minua niin väsyttää näiden kommersiellimpien vimpaimien jatkuva rekisteröintirumba ja kaiken kalleus, ja se, että niiden käyttiksien mukana lykätään kone täyteen softaa jota ikinä ei tarvitse, mutta josta ei myöskään pääse eroon rampauttamatta koko systeemiä, paitsi jos olisi pätevä hakkeri ja todella tietäisi mitä mikäkin tekee.

Mutta Linux-ympäristöstä en taas mitään oikeastaan tiedä. Yritin juuri ladata Ubuntun testikäyttöön, mutta en minä saa siltä imuroimaltani cd:ltä ampaistua tätä konetta käyntiin (enkä jaksa jatkuvasti säätää jotakin, hitsiläinen). Ja miten sitten, kun käyttöjärjestelmiä on kolme, onnistuu reitittely? Kirosanoin ryyditettynä, veikkaan.