Öh. Taasko pitää selittää otsikkoa? Satuin vain kirjoittamaan hakukenttään, että "valopöytä ja himmennin", ihan vain katsoakseni mitä tuolla haulla löytyy - ihan viattomasti, ilman taka-ajatuksia. Sattumoisin ajatukset kiertelivät tuon sanaparin ympärillä, ja silloin tulee monesti mieleen syöttää ne.

Päädyin yht'äkkiä hetikohta Lapin ylioppilasteatterin sivulle, jolla selitetään teatterisanastoa piristävän huumorikkaasti, näin:

Himmennin on laite jolla himmennetään valoja valopöydän avulla. Himmentimen etupaneelissa on "Fail" valo, minkä syttyessä ensin tulee pimmeys ja sitten tulee disko, eli vempele menee epäkuntoon. Kiusallista kaikin puolin. Tekniikan jätkiä tämä ahdistaa kovin ja he käyvätkin pitkiä kehityskeskusteluja asian tilasta paarissa.

Eivät siellä Rovaniemellä näytä suhtautuvan asiaan sen vaatimalla haudanvakavuudella - lekkeriksi pistävät asialliset asiat, mokomat.

Valopöytä eli valotiski. Tekniikan jätkät räpläävät sitä esitysten aikana ja harjoituksissa ja niiden jälkeen ts. alvariinsa. Tekniikan jätkistä tuntuu että he hallitsevat valopöydän avulla koko maailmankaikkeutta.

...Tosia sanoja, tosin...