töissä. Tämän jälkeen alkaa Vapaan Taiteilijan elämä, ja ihan täysillä, nimittäin kun perjantaina on vielä muutto Omaan Kotiin eli ulos avoliitosta, niin sitten sitä ollaan todella Vapaalla. Ihan pelottaa, paitsi että ei kauheasti. Tämä on tietysti vähän niinkuin takapakkia, jonkun mielestä paljonkin, mutta haitanneeko tuo mitään. Vapauttahan tässä on haettu iät sekä ajat, ja tilanne lienee enämpi väliaikainen, eli loman kannalta kannattaa ottaa.

Mielenkiintoista kirjaa suosittelen nyt: Simon Singh -nimisen hepun Koodikirja kertoo kiehtovia tarinoita salakirjoituksen maailmasta. Tiesittekö esimerkiksi sitä, että liittoutuneet voittivat toisen maailmansodan pitkälti siksi, että britti nimeltään Turing (- joka on myös tietoneen esi-isiä) onnistui ratkaisemaan saksalaisten Enigma-salakirjoituksen. Tarinan päätös ei ole kylläkään kovin sykähdyttävä: Turing nimittäin otti itseltään hengen ennen kuin kukaan sai tietää hänen panoksestaan. Oli nimittäin niin, että kaveri sattui olemaan homo, mistä häntä vainottiin aivan tuelta, ja kun Enigmajutut olivat salaisia, niin hän ei saanut minkäänlaista maineellista tukea. Se, miten Turing tappoi itsensä, oli aika synkkää. Hän oli nähtyään 'Lumikki ja seitsemän kääpiötä'-animaation jäänyt sen kohtauksen, jossa paha noita kastaa omenan myrkkyyn, lumoihin, ja lopulta suoritti oman teloituksensa kastamalla omenan syanidiin ja syömällä sen.

No joo, joulu meni jo. Suotakoon hirtehiset tarinat anteeksi, katsokaas kun traagiset tosikertomukset ovat parhaimmillaan hyvinkin, öö, traagisia.

Juu, niin, ja amerikkalaiset hämäsivät japanilaisia antamalla navajo-inkkarien hoitaa radioviestinnän. Japanilaiset saivat kyllä kuunneltua viestejä varmaan, mutta kukaan muu ei tajunnut yhtikäs mitään, paitsi ne navajot, kas kun heikäläisten kieli on vailla päätä ja häntää. Olen aina sanonut että ulkomailla asuu kummaa sakkia.

Nyt jos käy niin, että katoan näiltä sivuilta pidemmäksikin aikaa, täytyy pistää jälleen kerran mainos: Sinä haluat vastustamattomasti klikata itsesi sivulle