On näemmä vuosi siitä kun Kasbach! aloitti täällä Vuodatuksen hoivissa*. Jippikaijei! Samppakaljaa poks. Ehkä sen kunniaksi voisi lakata jo möykkäämästä ja poistaa tuon huutomerkin perästä poiessen. Sano Kasbach vaan.

Samalla kalenterinlyömällä julkaistiin toinenkin kirjallisuutemme merkkiteos, nimittäin Tuntematon sotilas (1953). Ehkä siitä joskus tulee yhtä lailla tunnettu ja kuuluisa kuin allekirjoittaneesta. Ai niin, asiaa sattuvasti sivuten Mainilan laukaukset kuultiin tänään.

Kolme vuotta sitten tänään otti Concorde ja laskeutui, eikä ole suostunut nousemaan enää. Sen suhteen minun piti veistellä jotakin Gimmelin Lentoon-levystä, mutta tapani mukaan olin ehtinyt sekoittaa päivämäärät. Kyseinen levyjulkkari oli jo neljä päivää aiemmin ja kaiken lisäksi vuonna kaksi... Duh. Ihmettelinkin oliko joku salaliitto toimittanut tiedon pois Wikipediasta heti silmän vältettyä... Duh. Niin, Casablancassa (1942) - jonka ensi-ilta myös ajoittuu tälle p-päivälle - lähti kai joku lentoon ja joku jäi? Vai mitä siinä lopussa tapahtui? Vaikea sanoa, sillä en ole konsaan kyseistä pätkää sattunut näkemään (kiitos klassikoiden karttamiseni).

Mutta kurkkulaululle kuitenkin on tilausta! Nimittäin Mongolia juhlii itsenäisyyttään. Miltähän näyttävät itsenäisyyspäivän tantsut siellä päin? Pakataankohan siellä kaaninjurtta täyteen tyrkkyjä tönimään toisiaan torvisoiton säestyksellä helvetillisen jonottamisen jälkeen?
---
*Jep, kirjoituksia näyttäisi olevan huomattavasti pidemmältä ajalta, mutta niiden pesäpaikka oli toisailla... Ja nimikin on ollut milloin mitäkin. No, merkkipäivä kuin merkkipäivä.