Ajattelin editoida yhden roikkumaan jääneen näytelmätaltioinnin, tai ainakin aloitella leikkelyä. Kolmen kameran nauhoista kolmannes tosin on dvcam-nauhoilla (mikäli ovat vielä jossain tallessa) joidenka siirtoon ei oma laitteisto riitä, joten tiesin pääseväni vain jotenkuten alkuun.

Paitsi että sekin tyssäsi kun kovalevytila loppui. Kaikissa koneissa alkaa olla sama tilanne. Mitään ei oikeastaan voisi heitellä pois - paitsi että tuolla Mäcillä on kyllä epäilemättä kauhea määrä skräpää, mutta kyseisen laitevalmistajan ongelmahan on myös se että ilmaisohjelmia kuten CrapCleaner ei ole tietääkseni olemassa. Ainakaan en ole onnistunut törmäämään.

Vaikka Mäcci muuten jouhevampi onkin kuin PC, niin siellä ei tämä open source / freeware -systeemi oikein ole voimissaan. Kaikki maksaa, joten ei tarvitse ihmetellä miksi markkinaosuus on niin paljon pienempi kuin Microsoftilla.

Joten poistot pitäisi tehdä manuaalisesti, missä ongelmaksi tulee se, että olen loitontunut kyseisen käyttöjärjestelmän käyttölogiikasta siinä määrin etten enää tajua juuri mitään. Koneen solmuun vetäminen onnistuu taatummin kuin oikaisu. Äh, ollapa nörtti.

Hah, eilen muka lainasin XML-opaskirjan parempia nettisivuja duunatakseni, ja vielä kylkiäisiksi Linux-oppaan siltä varalta että lykkäisin yhteen nurkissa lojuvaan värkkiin semmoisen. Ihan kuin olisin koskaan jaksanut syventyä noihin koodi- tai käyttöjärjestelmäpuolen explorointeihin.

Toisinaan iskee omituinen omnipotenssin haamu takavasemmalta, väärän koivun takaa. Sitten pyöritellään hartaasti peukaloita ja istuksitaan henkisessä kiikkustuolissa, hyräillään nuotin vierestä ja pällistellään kattoon.