Tää paikkaansa voi kylläkään pitää. Tutkijat horisevat että kieli muuttuu ja aggressiivi yleistyy. Paskat se mitään yleisty. Meilläpäin on ainakin aina oltu aggressiivisia. ...Tää nyt tietenkään tähän asiaan liity millään tavalla. Mä mikään tyhmä ole, kunhan jorisen.

Mutta toisaalta: optimistit pärjäävät paremmin elämässä - nimenomaan nuoret tässä tutkimuksessa (miten niin, eikö aikuisiin päde sama?). Paskat, sanon minä. Hihhulit mitään pärjää, turpiinsa ottavat kukkaislapset.

Rahat riistetään ja ihmisoikeudet, ja sitten äänestetään Vanhasta hamaan hautaan saakka, ei jumankauta, kun se ny sattuu olemaan pääriistäjä. Ja valtiovarainriistäjät äänestetään aina myös pyramidin huipulle kun ne ruoskii niin vakuuttavasti: "Mitään ei ole tehtävissä! Vain rikkaita voidaan auttaa! Kyykkyyn! Makuulle! Kaivakaa!". Ihan turha tulla avautumaan että kyllä tää tästä. Nimittäin ei. Kyllä parhaiten toimii tää opittu avuttomuus, jos multa kysytään. Mitään kysytä, tietenkään ikinä.

Ja siis että yhdistystoiminta lisäis luottamusta yhteiskuntaan. Juu ei. Mitä ne kuvittelee? Mitään ry-räpellystä jaksa kattella, ne mihinkään voi vaikuttaa.  Mitä muuten ulkomaiset mahtaa aatella kun lukevat suomalaisten yhtiöitten nimiä - kaikkien perässä lukee Oh why? (Oy). Kyllä annetaan synkkää kuvaa elämästä ja yrittämisen turhuudesta. Mutta äänestetään ihmeessä suuret puolueet aina vaan Kuolleiden kaupunkiin uudestaan ja uudestaan. Tukholma-syndrooma toimii kuin tauti - tekee valtakunnan hourulaksi neljän vuoden periodeissa.

Arvatkaa muuten tuliko Tampereen kaduilla vastaan tyyppi, joka välttämättä halusi puhua lätkästä, vaikka koitettiin sanoa ettei asia varsinaisesti liikuta. Tuli. Juttua riitti nimenomaan lätkästä taukoamattomana virtana. Onnistuttiin sitten törmäyttämään tyyppi jonkun toisen vastaantulijan kylkeen jatkamaan samaa horinaa. Tappara! Juu. Ilves! Kyä näino.