Miksi tätä ei tehty kaksikymmentä vuotta sitten? Miksi nyt saa mennä mantereen läpi ilman passeja ja viisumeja, mutta silloin ei saanut? Reilaamaan lähtiessä ei juurikaan tullut mieleen oikaista Puolan läpi, sitä varten kun oli ihan eri liput ja laput. Liian länsimaiseksi koki itsensä mennäkseen kommarimaan kautta. Ja passeja kyseltiin aina rajoilla - paitsi että Suomen passista ei tarvinnut kuin kantta vilauttaa, mutta kuitenkin.

Nyt on ihminen liian vanha lähtemään. ...No, ei ole. Mutta kun nuo välimaatkin on tullut käytyä vielä passintarkastusten aikaan, niin... mihin tästä voi valittaa?

Hei, salaliitto! Siitähän tässä on kysymys. Ensin pidetään rajat kiinni ja sitten kun toinen on liian vanha ja muutenkin ehtinyt jo käydä, niin sitten avataan rajat. Kyllä on törkeetä.

Salaliitoista muuten - ne kun on aina hemmetin mielenkiintoisia (ja epäilemättä tosia) -,  erään teorian mukaan yhtenäinen Eurooppa on Illuminatin kepposia. Vatikaanin juonia. Hetkinen, käyn hakemassa jonkun linkin... Ei kun en jaksakaan. Mutta semmoinen salaliitto on olemassa. On on. Siis jos sä uskot Jeesukseen, niin kyllähän sä tähänkin uskot! Se on nimittäin yhtä ja samaa juonta...

Epäilemättä on Illuminatin juonia sekin, että vaikka rajattomassa valtioliitossa ollaankin, heti entisten rajojen yli kävellessä törmää ihmisiin jotka puhuvat eri kieltä - jokaisen ent. rajan takana aina uusi kieli. Onneksi infotainment-aikamme on luonut uuden Babylonin, jossa kaikki ymmärtävät amerikkaa. Ja siksi tekin voitte ymmärtää tämän anti-propagandafilmin siitä, mitä on olla Kansalainen.