Näitähän on nähty. On ostettu punttisalilaitetta keräämään pölyä. On käyty ihan oikealla salilla. On käyty lenkillä. Pyöräilemässä päivittäin. Ja siltikin jossain vaiheessa, paljon vissiä ryhtymistä myöhemmin, huomaa kasvaneensa vaatteista ulos - eikä pelkästään hartioiden kohdalta.

Mikä on erona nyt sitten? Tuommoinen vatsa-/selkälihaspenkki hommattu, ja kuntopyörä [meinasin vahingossa kirjoittaa kyntöpyörä, miksiköhän?]. Onko vuoden päästä luettavissa, että ohhoh, vuosi sitten päätin jotain ja pysyttäydyin päätöksessäni? Että kunto on aivan järkyttävän rautainen? Ei hengästytä millään ja

Jostain syystä sormet hamuavat sanaa "tuskin". Merkillistä. On laitteet ja kaikki. ...eikä tällä kertaa ulkorakennuksessa (minne on siis yllättävän hankala erikseen ryhtyä). Tuossa tuvassa jököttävät. Kompastuu jos ei huomaa noteerata.

En kuitenkaan kirjoita sitä. Tai siis. Lainausmerkeissä kirjoitin. Ei sellainen manifestaatiosta käy, eihän?

Voisin pyhästi luvata, vaan olen tainnut joskus tehdä niin ja sitten pettää lupaukseni. Voisin vakuudeksi vaikka intoilla sillä että vihdoin todella lopetin tupakoinnin - vaikka joskus ennenkin tein niin. Tai kertoa miten olin pari viikkoa juomatta kahvia, ihan vain katsoakseni onnistuuko se. Onnistui. En lopettanut, jatkan. Muuten vain.

Mutta että löytyy itsekuria kuitenkin. Molempia laitteita olen käyttänyt kaikkina omistaminani päivinä.  Niin ne tavat rakentuvat. Tietenkään en erikseen tule mainitsemaan jos