Hunter S. Thompsonilla on synttärit - tai olisi jos ei olisi mennyt ampumaan itseään viime vuonna. Tässä kohtaa onkin hyvä selvittää, mitä on gonzojournalismi, jonka isäksi kyseinen herra mainitaan. Vuosien takainen Ylioppilaslehti näyttää selventävän:

Sana gonzo tulee espanjan sanasta gonzagas, hölmöillä. Gonzo ei kuitenkaan ole pelkkää hölmöilyä vaan parhaimmillaan terävää satiiria ja yhteiskuntakritiikkiä. Gonzotoimittaja kuvaa maailmaa äärimmäisen subjektiivisesti ja persoonallisesti, olennaisen sijaan hän keskittyy epäolen-naiseen [lieneekö vahingossa vai tahallaan tuo tavutus tuossa, ihan tarkoituksella varmaan... - Dille huom.].

Varsin pitkälti kaikki blogaajat on gonzoja, jos ette tulleet asiaa ajatelleeksi konsaan. "Ilman totuutta ei ole onnea," voisi tähän yhteyteen tokaista Jevgeni Jevtušenko. Kyllä, hänelläkin on synttärit, samoin kuin Paul Verhoevenilla, tuolla takavuosien blockbustermaakarilla sekä John Glennilllä, toistaiseksi vanhimmalla avaruudessa käyneellä tyypillä, joka oli myös jenkkien ensimmäisellä miehitetyllä avaruuslennolla. Kyllä kyllä, lähteenä käytin taas kerran Takaikkunaa (Pulkkinen, Kecskeméti).
---
*Akhem... Tulipa taas otsikossa käytettya vierasta kieltä ilman pienintäkään aavistusta taivutuksista tai ylipäätään mistään...