Champix-kuuri on nyt edennyt siihen päivään, jona päätin lopettaa tupakoinnin tykkänään. Tuohon päätökseen liittyy porsaanreikä: tarkoittaako se, että tämä on ensimmäinen päivä kun en polta yhtään, vai viimeinen päivä kun vielä voi sauhuttaa? No, aika pitkälle on päivä ehtinyt ilman ainuttakaan, joten en taida enää pitkittää riippuvuutta. ...Tupakkayskä vähän meinaa pyrkiä pintaan kun keuhkot aloittavat puhdistumisoperaatiotaan. Lievästi hömelö olo, mutta ei isompaa ahdistusta, paitsi hengen-, vähän.

Lopettamisen eteenhän ei tarvitse enää tehdä mitään - paitsi syödä kuuri loppuun, mutta siinä on tekemistä huomattavasti vähemmän kuin parinkymmenen röökin päivittäisessä polttamisessa. ...Mikä tietystikin on oma ongelmakohtansa: millä kompensoida ne henkevät hetket joilla päivänsä on täyttänyt? Mutta jos nyt haluaa tilketoimintaa harrastaa, niin sitähän löytyy kyllä - vaan onko sellainen todella tarpeen?

Ei se niin vaikeaa ole, lopettaminen. Suosittelen. Itse asiassa aloittaminen silloin aikoinaan oli huomattavasti hankalampaa. Sitä kröhimistä! "Why'd you do it? -Because it was there..." Vähän kuin olisi Himalajan valloittanut - happi ei kulje, mutta tulihan koettua. Niin, että riittääköhän kolmas kerta lopettamisten suhteen?