Tehän tiedätte Muusikoiden.netin ja erityisesti demopalstan siellä. Kyseisellä sivullahan on mahdollisuus kuunnella ei-levyttäneiden artistien tuotoksia - kyseisten otusten taas on mahdollista lykätä linkkejä omiin teoksiinsa ja toiveikkaana odotella ylistäviä kommentteja. Noh. Primus Donut otti ja aktivoitui vajaa kuukausi sitten tuolla areenalla. Hän lykkäsi kuunneltavaksi ensin Panfarmin "Noisen"; ajatteli että mukavaa tämmöinen kun saa palautetta oman alan tyypeiltä.

Vaan palautettapa ei isommalti kuulunut. Ko. sivullehan on hra. Donitsin toimesta tähän hetkeen tultaessa lykätty suurin piirtein viisitoista kappaletta, Stupor Mundia, Panfarmia sekä Kalevi Rahko & the KodinKoneOrkesteria viiteen eri threadiin. Primus Donut on itse lykännyt kommenttia noin neljästäkymmenestä (40:stä) demosta - vastineeksi on tullut yhteensä kuusi (6) tekstiä, joista lähes kaikkien kommentit toki ovat olleet asiallisia (ja yllättäviäkin pointteja osoittaneita) ja joku on osoittanut peräti kiitettävää paneutumista. Vain yksi otti asiakseen heittää mahdollisimman dorkan kommentin. Vastavuoroisuus-suhdeluku kuitenkin on kaikkea muuta kuin passeli.

Tottahan muusikoissa tuppaa olemaan verbaalista vajavuutta kun instrumenttina enimmäkseen on jokin muu laite kirjoitusnäppäimistön sijaan. Varsinainen ongelma on kuitenkin sama kuin vaikkapa perusradiokuuntelijassa: kommenttia tulee turvallisen tutuille kappaleille, sellaisille jotka eivät turhaa rasita vaan ovat mielellään uusversioita joistain tuhannesti kuulluista ikivihreistä. Tai ainakin genreuskollisia toteutuksessaan.

Myös huumoripläjäykset saavat kovasti kannatusta. "Kannatus" monesti saa suunnilleen tällaisen ilmiasun: "Herrajjestas mitä paskaa!" Tässä kommentoinnissa, vaikka informatiivista onkin (monesti nuo "huumoribiisit" todella ovat sitä itseään), on se vika, että viimeksi kommentoitu on aina listalla ensimmäisenä, joten moni kuuntelemisen arvoinen kappale putoaa kauemmas ja kauemmas vain siksi, että jokin hassu kappale haukutaan uudestaan ja uudestaan, tai sitten jonkin tietokonepelin tunnarista tehty coveri kehutaan kerta toisensa jälkeen.

Tämä tällainen on perin ärsyttävää, ja aika ajoin tulee mieleen fleimahtaa tuolla palstalla ja haukkua kaikki pystyyn. Valitettavasti sellainen tuottaisi enemmän haittaa kuin hyötyä, ihmiset kun ovat sitä mitä ovat (inhimillisiä). Ja senpä tähden avaudun mieluummin tällä palstalla - pakkohan tätä höyryä on ulos päästää. Miksi, oi miksi ihmiset ovat erilaisia kuin minä?!

Niin, ja suurin osahan siis yksinkertaisesti lykkää oman demonsa kuultavaksi jakamatta ainuttakaan kommenttia toisten tuotoksille. Hyi!

Ja sitten ovat ne laiskaakin laiskemmat, jotka eivät kykene edes laittamaan suoraa linkkiä tyrkyttämäänsä kappaleeseen - sen sijaan he lykkäävät sen osoitteen, josta heidän (yleensä) mikseri.netillä sijaitseva sivunsa löytyy.

Muusikoiden.netin perusajatus on kyllä erinomaisen kannatettava, ja jotkut siitä varmasti saavat kovastikin paljon irti. Vain me moralistit märehdimme vatsanpuruja toisten selkärangattomuudesta. Rauli Moraalille on aina tilaus!

 

...Montako kertaa tässä kirjoituksessa oli verbi "lykätä"? En korjaa.