Ja synergia käy yhä mielenkiintoisemmaksi - yhdistetään kolme jumaluutta: Isis, Amen-Ra sekä El, ja saadaan Israel. Muita villejä deduktioita: Solomon on kullakin tavullaan, kolmella eri kielellä "aurinko". Joona on kalan vatsassa kolme päivää - siis kolme päivää manalassa kuten eräs. Samson, eli toisaalla Herkules, koki kaksitoista seikkailua (ne eläinradan merkit) - ja menetti voimansa kun Delila leikkasi hänen hiuksensa, nuo päätä ympäröivät säteet, joissa hänen voimansa piili.

Mooses palasi lakien kanssa vuorelta, ja huomasi tyyppien palvovan jälleen vanhan tavan mukaan kultaista vasikkaa (härkä). Mooseksen symbolihan on oinaansarvi (oinas on härkää seuraava ajanjakso - kaloja edeltävä).

Manna oli, ja on, sieni. Sillä saa halluja. Jos paavin hattu on kalanpää, on juutalaisen papin hattu sieni. Heidän jumalansa oli Saturnus (ei se roomalainen, vaan El, tuo persialainen), jonka päivä on siis lauantai. Egyptissähän Mooseksen tilalla - ennen häntä - oli Mises, joka teki samat vuorelle kapuamiset ja kivitaulujen kanssa tulemiset ja vääräuskoisiin törmäämiset - eikä edes ensimmäisenä, kaksoisvirtain väki ehti tässä jo aiemmin.