Otsikko ei välttämättä käy elämänohjeesta, mutta vastikään tehdyn tutkimuksen (via) mukaan itsehillintä kuluttaa tolkuttomasti energiaa - ja ihminen on sitä alttiimpi houkutuksille, mitä väsyneempi hän on. Veren glukoosilla on suora yhteys itsehillintään. ...Mutta jotta ette nyt kuitenkaan heti ryntäisi karkkikauppaan, huomautettakoon että

The researchers are careful to point out that consuming sugar isn't the only way to increase blood glucose levels -- it may be that eating protein bars or complex carbohydrates offers better long-term results.

Syrjähdys: markkinoitipiireissä on varmaankin otettu tämä asia jo aikoja sitten huomioon - kauppoja on helpompi tehdä jos asiakas ei ole ihan terävimmillään. Myyjillähän on tapana uuvuttaa potentiaaliset ostajat hyödyttömällä nippelitiedolla - ainakin niillä jotka "hallitsevat" duuninsa. Kun aivoja on tarpeeksi rasitettu paremmalla huomisella ja valintojen maelströmillä, on helpompi vastata "oikein" kysymykseen "Pannaanko pakettiin vai syöttekö tässä?". Purevatko mainokset paremmin iltamyöhään, kun valot alkavat päissä sammua?

Ja toinen syrjähdys, jolla ei tämän asian kanssa ole (ehkä) paljonkaan tekemistä, mutta kun nyt vinkkejä ollaan jakelemassa: vallankumoukset kannattaa ajoittaa perjantaille (ja moni niistä todella on noin kalentereihin ruksattu), kun kansakunta on muutenkin löysäämässä kravattia. Viikonloppuna ei tieto kulje ihan niin tehokkaasti kuin arkena, ja manööverin suorittamiseksi on kosolti luppoaikaa käytössä. Ei muuta kuin suunnittelemaan perjantaiksi vallankeikausta - mutta muistakaa huolehtia verensokerista!