Niin, semmoisen pikku ödeeman huomasin tässä Vistaan siirtymisessä, että Canonin MPC190 -skanneriprintteri ei toimi. Sille ei ole ajureita jaksettu tehdä, kerrottiin asiakaspalvelusta, eikä mahdollisesti koskaan tehdäkään. On se niin vanha vekotin.

Nelisen vuotta venyy ikuisuudeksi tässä tietotekniikkahölkässä. Tämä pitäisi varmaankin vain hyväksyä? Näin se vaan menee, poijaat. Osta uusi!

Ja semmoiseen ongelmaan olen törmännyt, että tämän Acerin ylläpitosofta jatkuvasti kitisee jostain toimintaongelmasta. Taustalla pyörii jokin empowering-softa (mitä sekin sitten tarkoittaa...), jonka säätöjä en pääse muuttamaan kun en muka ole "järjestelmänhoitaja" enkä siis tiedä jotain hemmetin salasanaa - joka ei käsittääkseni voi kyllä kenenkään muunkaan hallussa olla. Mutta tähänkin skeidaan pitää vaan sopeutua, vai? Semmosta se on, kato. Joka saatanan värkki toimii eri säännöillä, ja mitä pitempään laitetta käytät, sitä varmemmin se menee jumiin tänään. Neljää vuotta sitä ei ainakaan voi käyttää, vaikka toimisikin.

Tuossa äskettäin katsoin dokumentin the Corporation, jossa käytiin läpi yritysten persoonallisuushäiriöitä. Yrityshän on "juridinen henkilö", ja henkilönä täysin vailla omaatuntoa. Kanadalaisen kriminaalipsykologin Robert Haren kehittämässä tarkistuslistassa näiden oikeushenkilöiden tulokseksi tulee pesunkestävä psykopaatti, joka ei millään tasolla koe kantavansa vastuuta teoistaan. Taidan linkittää tuon leffanpätkän tähän.

Tästä kertakäyttökulttuuristahan - ja sen moraalittomuudesta - voimme kiittää myös itsejämme. Osakkeenomistajina haluamme vain ja ainoastaan rahaa, ostoksemme haluamme mahdollisimman halvalla jne. Kyllähän te tiedätte.