Toistaiseksi kämpänhakuilmoitus Turun Sanomissa (pääkaupunkilaiset turpa tukkoon, ei tässä mitään Heidekeniläisiä olla) on saanut aikaan sen, että ensimmäinen soittaja herätti mut ennen kellon soimista, ja toinen yritti ilmiselvästi saada mut myöhästymään bussista. Molemmat tarjoukset on turhan kalliita, unohtakaamme siis ne.

Firman sähköpostilistalle laittamani ilmo ei ole tuottanut mitään tulosta, vaikka lupasin onnea rakkauselämässä, kohenevaa taloustilannetta, nuortumista yhdistettynä henkiseen kypsymiseen, uusien ystävien ja vaikutusvallan karttumista yms. Kummallista, ovatko ihmiset täysin tyytyväisiä omaan elämäänsä?

Tiesittekö, että geenimanipulaatio on nykyään arkipäivää? Ette varmaan, vaikka julkisuudessa asiasta jonkin verran puhutaankin. Totuus on kuitenkin se, että ihmiskunta on pidemmän aikaa jo leikkinyt jumalaa. Geeniristetyksiä voidaan tehdä yli lajirajojen ihan tosta vaan tehostamaan vaikkapa ruoantuotantoa.

Miettikääpä vaikkapa sianlihaa. Possun geenikarttaa on manipuloitu siirtämällä jokin tietty ihmisgeeni röhkijän genomiin kasvun nopeuttamiseksi. Porsaasta tulee potra lahdattava vauhdikkaammin kuin manipuloimattomasta lajitoveristaan, ja lopputuloksena on pihvi, jonka geenikartasta löytyy ihmisgeeni. Luulemme syövämme porsaanlihaa, mutta harjoitamme siinä sivussa sofistikoitunutta kannibalismia. Menikö ruokahalu?

Tai vegaanin ongelma: hän luulee syövänsä rehuja niinkuin aina, mutta joidenkin lanttujen kasvuvauhtia on boostattu naudan geenillä. Kaikki tämä on kuulkaa mahdollista. Tällaista tulee miettineeksi nimenomaan täällä Turussa, josta rakennetaan kiihtyvällä vauhdilla maan biotekniikan keskittymää. Moralisteille olisi sarkaa jos osaisi katsoa oikeista paikoista.