Tietokoneita ja muita sähköisiä laitteita voidaan ohjata kasvolihaksilla, kun Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston tutkimusryhmät saavat valmiiksi kasvokäyttöliittymän.

Noita tamperelaisia. Ne opettaa koneet lukemaan meitä kuin avointa kirjaa! Koneista tulee herrarotu joka alistaa meidät piilouhoksiin tuottamaan entistäkin uljaampien käyttöjärjestelmien raaka-ainetta. Meidän pitää välittömästi ottaa peruskoulutukseen pakkomimiikka jotta tulevat sukupolvet voivat huijata koneita viekkaasti kuin kärpät (tappara!). [Tämä tosin ei onnistu kulttuurikaupunki Turussa (tepsi!), jossa pyritään ajamaan ruohonjuuritason teatteritoiminta madonruoaksi.]

Hektinen, eikös vastikään ollut joku uutinen ajatuksilla ohjattavista koneista? Voi Williamgates ja Stephenjobs! Tätä se mun uneni tiesi. Ensin Apple ohittaa Microsoftin ja... no, siinähän ne maailmankirjat onkin jo sekoitettu. [Mutta huomatkaapa, suomalaiset tietotekniikkayrittäjät: aina ei hintojen polkeminen ole ainoa mahdollinen ase. Macintoshissa on aina ollut tapana myydä kamaa ylihinnalla. Miettikääpä sitä. Toisaalta, Kiinassahan nekin värkit tehdään...)

Tiesittekö muuten, että Stonehenge - tuo esihistoriallinen tietokone - oli esibrittien bilepaikka. Vastikään löydetyssä läheisessä kylässä käytiin sikailemassa talvifestareilla kuin nykyään futismatseissa konsanaan. Siellä on kannustuslaulut varmaan raikuneet, ja nyrkit heiluneet. Kyllä nykyisillä ylijäyhillä jumalanpalvojilla olisi paljon opittavaa.