Eihän tämä voi olla totta? Luin jutun itselleni ominaiseen tapaan huolimattomasti ja älyllinen kapasiteettini asettaa tietyt rajoitteet asioiden ymmärtämiselle, mutta tässä referoituna se, mitä muistini seinämiin tarttui:

Sademetsä kestää kaksi vuotta kuivuutta, mutta kolmas vuosi aiheuttaa peruuttamattomasti maaperän köyhtymisestä johtuvan aavikoitumisen. Amazonian alueella ollaan toisen vuoden kieppeillä, joten ensi vuonna tuo maailman keuhkojen alue on vaarassa luhistua ekosysteeminsä puolesta - mistä taas seuraisi koko maapallon ilmastollinen muutos, nopea ja arvaamaton sellainen.

Mutta eihän noin voi käydä? Jos vaara olisi noin lähellä, tokihan kaikki asiantuntijavoimat olisi jo valjastettu tuhojen torjuntaan? Lehdissä olisi kerrottu tästä jos syytä olisi? Apokalypsiin koitettaisiin jotenkin varautua?

Jos haluttaisiin ruveta mystikoiksi, niin sattuvasti mayojen kalenteri Tzolkin on laskenut tämän aikakauden päättyvän ihan tässä lähivuosina (vuoden 2012 lopussa näemmä) ja uuden alkavan. Jos näin pääsee käymään, mitä tulee Metsä-Botnia tekemään Uruguayn ja Argentiinan rajalla? Uuden optio-ohjelman?
wheel_200x197.jpg