Lisättyäni nuo soittimet tuohon oikealle, ponkaisi Stupor Mundin Turvatyynyn suudelma Mikserin listalla sijalle 25. Se on aika hyvin, kun listalle pyrkijöitä on kuitenkin kymmeniä tuhansia - ja saavutus aika pitkälti Kasbachiin pölähtäneiden lukijoiden - jotka ovat sattuneet painamaan playta (sitä on vaan pakko painaa, eikös?) - ansiota... mutta niitä biisejä on muuten useampiakin kuin yksi (vaan ettehän te niitä jää kuuntelemaan, kyllä minä sen ymmärrän; tuskin edes ensimmäistä kuuntelette yli kymmentä sekuntia - sillä tavalla ihmiset vain toimivat).

Mental Jumpin Fadin' Groom on vasta jossain kuudensadan tuolla puolen, mikä selittynee osaksi sillä, että Jumppi on tuoreempi tapaus areenalla ja toisekseen sillä, että suomalaiset kuuntelevat mieluummin suomenkielistä kuin englannin-. Ai niin, ja kolmanneksi: bändi vetää enemmän kuin soolo, tässä tapauksessa noin kuusinkertaisesti. Jos jäseniä olisi seitsemänkymmentä... sehän olisi suksee jo ennen ainuttakaan biisiä (tämä varmaan selittää Jean S:n suosion? Tai Souvarit? Mitä näitä bändejä nyt on joilla ei ole ainuttakaan biisiä? Niissä on vaan niin paljon jäseniä?).

Mutta eikö täällä Kasbachissa tosiaan nykyään enää puhuta mistään muusta kuin musiikista tai tupakoinnin lopettamisesta? Noh, juuri nyt ei paljon muuta ole tapetilla. Poliittiset näkökannat ovat miedoimmillaan eikä ihan silkka länkytyskään nostata kutinoita. Tällaista tämä aina joskus on.

Että jatketaan vielä siitä musiikista: Maneerin seuraavaan tuotantoon pitäisi tehdä vanhaa tanssimusiikkia. Foxtrottia noin lähtökohtaisesti, kun näytelmä on tuo Sirkku Peltolan Mummun saappaassa soi fox. Vaan kun olin pari päivää taju lähes kankaalla, pitää vähän keräillä voimia. Käytännössä olen muutaman biisin rungon jo duunannut - siis päähäni.

Jos lukijoiden joukossa sattuu olemaan Dallapé-tyyppinen orkesteri, niin ottaos yhteyttä. Teille olisi noin puolen tunnin äänitysrupeama yhdellä mikillä nauhoitettavaksi - niin kuin ennen vanhaan. Viritelmän nimi tullee olemaan Kalevi Rahko & Foksiboksi. Itse tietysti laulan ne kornit sanat, jotka saanen aikaiseksi - yhteen biisiin suurelta osin jo olen.

Alkurivit: "Aivan liikaa on katsees sun / portin pieleen ma tuuperrun." Mietin että mahtaako olla liian seksuaalista messagea tuonne sota-ajan tuotannoksi. Pitäisi kertoa vain joistain arkisista esineistä ilman vivahdustakaan mihinkään... no, semmoiseen.

Niin, että tästäkin tulette vielä kuulemaan. Ei lopu musiikista-mussutus täällä.
---
[haamu klo1710:] Olen näemmä Timen kannessa (via):

dd0f15c744ecb269f78444236d5d59d6_TIME.jp

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com
  Subscribe to Time Magazine at an 86% discount!

Jmx*PTExOTYwODkwMjE2NDUmcHQ9MTE5NjA4OTY1