Rytmin toimittaja on käynyt Petrax-studiolla seuraamassa Children of Bodomin äänityksiä. Ihan alkuun toimittaja onnistuu olemaan löytämättä maamerkiksi sovittua Hollolan kirkkoa. Siis jumankauta, millä taidoin? Ajat suoraan: kirkko. Se on sentään orjatyönä rakennettu isohko pytinki 1300-luvulta, ajalta jolloin Helsinkiä ei ollut olemassakaan.

"Siis ei jumalauta näitä... stadilaisiako nämä ovat? Käykääpäs vähän useammin siellä kehäkolmosen ulkopuolella - ei tunnu niin eksoottiselta kun sattuu pellon näkemään." kimpoaa antiuusmaalaisuus heti pintaan.

Mutta jäljitetäänpä... Hollolan Nesteellä - missä liikennevalot vielä ovat sivilisaatiosta kertomassa - on mennyt vaikeaksi. Siitä on kaksi reittiä, Messilän tahi Hämeentien kautta. Itse asiassa kun sijoitan itseni sinne, ymmärrän ongelman. Jos haluan Messilään, on selviydyttävä tuosta teollisuusalueen läpi.

Siitä selvittyä, parin mutkaisen ja polveilevan kilometrin jälkeen, tulee vastaan järvi, ja sitten pitää valita joko Lahti tai Hollola suunnaksi. Sen jälkeen ei voi eksyä - paitsi jos menee sinne Lahden suuntaan (mutta aikanaan Lahti todella oli osa Hollolaa, että sikäli ollaan vielä kartalla...).

Toisaalta voi ottaa sen tavallaan selkeämmämmältä vaikuttavan vaihtoehdon, ja lähteä Hämeenlinnan suuntaan, mutta parin kilometrin päässä tulee visainen ongelma: jatkanko moottoriliikennetielle vai koukkaanko tuonne oikeahkolle - minne varmaankin viitat kyllä osoittanevat.

Kääntyminen olisi paikallaan - jos lyhyempää reittiä haluaa päästä; parin kilometrin päästä löytää viitan "Hollola kk" - kahdeksaa kilometriäköhän siinä povattaisiin. Mutta jos sinne moottoriliikennetielle menee, ohittaa tuon risteyksen kivenheiton päästä ja joutuu ihan metsäteille - jos huomaa kääntyä lainkaan siellä kymmenen kilometriä myöhemmin.

Hyvä on, helppo siellä on eksyä jos et satu olemaan paikallinen. Myönnetään. Selvempiä viitoituksia kaivataan Hollolassakin. Lukekaa Rytmiä, kunnanvaltuutetut!

Latvalan Roope sitten paremmin seutua tuntevana kertoo, että Hollolassa on yksi pubi, jossa sielläkään ei ole tullut käytyä... Yksi? "Ei jumalauta näitä muka-metropolilaisia..." Onpas niitä vähennetty sen jälkeen kun itse sieltä poistuin. Hollolan kunnanvaltuutetut, informoikaa rokkareita juottoloista! Eivät löydä niitä muuten.

...Ei niin, että niissä mitään löytämistä olisikaan, sikäli kuin muistan. Mutta tuntien rokkareiden juomispotentiaalin, Hollola menettää miljoonia huonon informointinsa takia. Kannattaisi järjestää joku kuljetuslinja Petraxin ja Salpakankaan (Hollolan oikea keskusta - kirkko on aivan pöndellä) välille. Rokkispora. Pummilla tietysti matkustaisivat, mutta saataisiin pitkätukkajulkkiksia paikallislehden seurapiiripalstoille.