Että mitäkö olen lukenut viime aikoina? Noh. Kiitos kysymästä, tämäpä vasta...

Runoja: Jyrki Kiiskisen Menopaluu tuossa juuri tuli pikaluettua. Valtavan täyteen ahdettua tekstiä, sitä olisi varmaan pitänyt märehtiä hiukan leppeämmällä temmolla. Kari Levolan Kaikki kartat ajan tasalla oli hieman helppotajuisempi tapaus. Lyriikkaa lukiessa tulee aina sellainen olo, että pitää ruveta säkeitä vääntämään, ja itse teksti valuu silmien ohi - joten runokirjoista ei koskaan jää mitään käteen, paitsi ehkä omia viritelmiä. Kumma juttu.

Rokkia: Pelle Miljoonan Elossa ja potkii sinkoili tajunnanvirtaansa ja Anthony Kiedisin Arpikudos tajuttomuushakuisuutta. Artistien kautta saattoi sitten muistella mitenkä Pelle - omasta mielestään Puolalanmäellä, vaikka olikin vanhalla suurtorilla (jos nyt samasta keikasta puhutaan...) - soitteli riippukeinussa istuen keikkansa ja miten Mother's Milk soi armeijan leireillä korvalapuista.

Niin ja sitten oli tämä Neljäs sukupolvi - suomalainen rock nyt, jossa oli läjä nykyisiä rokkareita minielämäkertoineen Soundin tekemässä sarjassa. Ei ainuttakaan naista ole suomalaisessa rokkiskenessä, vai, hmm? Ja sitten oli Nicholas Schaffnerin Pink Floydin odysseia ja Mötley Crüe -aivot-narikassa-rallattelu: Törkytehdas. Rokki raikaa, ja mielenterveysongelmat, sano.

Ja aihepiiriin liittyen tuli lukaistua myös Piitleksen Revolverista kertova Ray Newmanin pdf-muotoinen e-kirja Abracadabra (via Kasa). Kyl hyökii ol vallan sekasi siel sillo.

Niin, ja kahden euron hinnalla tarttui mukaan Rokatessa roiskuu - osa II. Ei pittäis päästää pelimanneja lainkan keikallen. Eikä ylipäätään kertomaan edesottamuksistaan, paitsi pari nasevaa raporttia sieltä löytyi... Lappiin ei kannata eksemplaareista päätellen lähteä talvisaikaan keikkailemaan, näemmä.