Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n johtaja Seppo Riski tyrmäsi torstaina suoralta kädeltä toiveet, että naisten ja miesten palkkaeroja voitaisiin kaventaa sopimalla naisille miehiä isommat palkankorotukset usean vuoden ajan.
- En usko tähän ja pidän sitä vääränä lähestymistapana. Miehet eivät pidättäydy omasta palkkakehityksestään, Riski torjui esitykset samapalkkaisuusseminaarissa.

Mikä siis olisi Oikea Tapa? Jotta palkat saataisiin samalle tasolle, naisten palkkoja pitää nostaa enemmän kuin miesten. Vai millä matematiikalla Riski mahtaa laskea?

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen vakuutti SAK:n miesvaltaisten alojen sitoutuneen samapalkkaisuuden edistämiseen. Hän myönsi kuitenkin, että kyseessä on pitkä marssi, maraton.
- Ympäristö on kylmä tasa-arvolle, Ihalainen varoi lupaamasta liikoja.

Mistä tuo ympäristön kylmyys mahtaa johtua? Hiihtokeleistä? Vai siitä, jonka Riski jo sanoi: "Miehet eivät pidättäydy omasta palkkakehityksestään"?

Tasa-arvolaki velvoittaa yli 30 työntekijän yritykset laatimaan tasa-arvosuunnitelman, johon sisältyy myös palkkakartoitus. Vain puolessa työpaikoista näin on tehty.