Jostain syystä on pakko tähän lainata muutama rivi naiseni kirpparilta kiikuttamasta kirjasta (Joseph H. Peck: Tällainen olet, nainen) vuodelta -61. Irtisanoudun heti kättelyssä kaikesta mitä sisennettynä saatte lukea:

...päätin puhua pojan kanssa ja mainita ohimennen, että tyttöjen mielestä luolamies on joskus parempi kuin nykyajan herrasmies. Kun seuraavan kerran näin pikku morsiamen, hänen meikkinsä alta häämötti jotakin mustelman tapaista ja hän oli säteilevän onnellinen.

Arvon lääkäriskirjoittajamme oli siis antanut kullanarvoisen vinkin nuoremmalle, parisuhteessa vielä kokemattomalle noviisille, joka oli sitten onnellistuttanut puolisoaan ripauksella kaapin paikkaa... Ja hyvä niin, sillä:

...etteköhän vain tekin joudu kaikkialla elämässä havaitsemaan, että useimmat naisten ajamat asiat ovat periaatteessa päin mäntyyn eivätkä pääty hyvin, jos ne toteutetaan.

Lainaukset aukeamalta 36-37. Pistivät vaan silmään; en minä enempää ole viitsinyt lukea... Siis vuonna -61 on vielä tuollainen paternalistisempi eetos ollut kovasti arkista ja mukavata. Mutta mitä on ajatellut se, joka vuonna -92 on ostanut jollekulle tämän kirjan "muistoksi ikimuistettavasta perjantaista"? Älkää viettäkö huomenna sellaista, jooko.