...nimittäin virtuaalitila. Tulin tuossa taltioineeksi teatteriesityksen (kahteen kertaan), ja aikeissa on huomenna taltioida toinen (varmaan myös kahteen kertaan, ensimmäisellä kun vasta hakee tuntumaa).

Kun kokonainen teatteripläjäys vie parikymmentä gigaa tilaa, ajattelin hommata ulkoisen 500 gigan kovalevyn, jottei tarvitse viskoa kamaa menemään aina kun seuraavaa projektia on tulossa* - ajattelin nimittäin muitakin pätkiä, vanhempia mitäkaikkea impata sisään ja katsoa mitä niistä saisi aikaan; 160 gigaa kahdeksi asemaksi partitioituna ei riitä mihinkään tällä menolla (ja myöhäistä on harmitella että tiesinhän minä ettei se mihinkään riitä).

Joten hain tuommoisen WDElements-koviksen ja laitoin kiinni. Nopeaa ja huoletonta, paitsi että jostain syystä kone ei suostu siirtämään tuollaisia yhdentoista ja kahdeksan gigan paketteja sinne. Pakkailen tässä vähän ja katson onnistuuko niin, mutta ei tuo pakkausohjelma taida paljon kuva-/äänitiedostoista saada kompressoitua. Että.

Mikähän tuossakin taas lienee? Ei oikein aivot taas tähän aikaan vuorokautta oikein jaksa.

Eikähän tämä Windowsin MovieMaker mikään Final Cut ole - jollainen tuolta studion puolelta löytyy, mutta sen koneen kanssa on aina kaikenmoista säätämistä (ja emolla tila loppu, aina se loppuu). Mutta tämä uudempi kone - kerkeämpi ja vinhempi arvaten. Aina pitää kuvitella että uudella koneella kuin tanssi.
---
*nimittäin kun siitä nopeasti dvd:n sutaisee, niin sitten myöhemmin tulee mieleen joitain pikku muutoksia - ja sitten joutuu digitoimaan kaiken uudestaan jos on heivannut tavarat jo mäjellen, ja siinä menee taasen pari tuntia odotellessa. Mikä järki siinä nyt sitten olisi? Ei olisi.