Kappas perkele. Tajusin vasta kaupan ovella, että tänään on taas jälleen kerran virsutsoikoon semmonen päivä kun kristikunta laittaa ovet kiinni myös meiltä ei-hihhuleilta. Tästä tulee siis joko kymmenen kilometrin hukkareissu, ajattelin inspiroituneena, tai sitten vielä paaa.aaaljon pidempi taival yhden maitolitran takia.

Kolmenkymmenen kilometrin päässähän kutsuvaa valoaan häämylöitsi Luvatun Maan Suunnalta (alkuperäisen) päätuotteensa roudaava keidas, jota kristilliset periaatteet eivät ole koskaan sitoneet. Ja kun nyt oli löpökin loppumassa, kiitos tarpeettomien mutkien...

Niin, itse asiassa bensa ei kylläkään enää olisi riittänyt sinne saakka. Siispä suunta kohti pienempää varikkopistettä - toiset kymmenen kilometriä eri suuntaan -, josta sain mukaani maaniteltua myöskin pari purkkia sitä kaipaamaani mölöä. Sitä paksumpaa mallia, mutta jotain kuitenkin, kiitos Luojan.

Että kun nyt on vaihteeksi yleisönosastoilla väännetty veistä aiheesta "pitääkö kaupat auki jouluaattona vai kiinni", niin oma mielipiteeni on, että pitäkää joulunne ihan siellä omien seinienne sisällä. Minua sitä ei huvita viettää, mutta parhaiden lähetyssaarnaajaperinteiden vuoksi minulla ei juurikaan ole valinnanvaraa.

Vaikka olisihan sekin ihan viihdyttävää, että vaikkapa pääsiäisenä kaikkien luomakunnan otusten pitäisi kantaa ristiä selässään, saatana. "Joko sinä syntinen kannat ristiä tai sitten risti kantaa sinua. Halloo ja Halleluja!"