Tästä jutusta tuli mieleen... Tuolla linkin takana siis kerrotaan miten jotkut ovat täyttäneet lemmikkejään olohuoneeseen tällättäväksi... Niin egosentrisenä hlönä tuli tietysti mieleen, että mitä jos testamentissa määräisi että tämä kantamani tomumaja pitäisi täyttää ja pistää näytille johonkin mausoleumiin. Säästäisi koko ikänsä rahaa sen mausoleumin rakentamiseen ja sitten kuoltuaan pönöttäisi siellä näytillä.

Onnistuisiko? Jos olisi rikas, niin varmasti onnistuisi, heille kun onnistuu kaikki päähänpistot, mutta meille muille tulisivat varmaan jotkut pykälät seinänä vastaan. Että ei voi, sehän on... groteskia?

Mutta jos onnistuisi, niin melkoinen ongelma olisi siinä, että päättäisi missä asennossa haluaisi näyttäytyä. Perinteinen pönötys? Kädet taskussa? Toinen kulma koholla, vino hymy?

Vai laittautuisiko näkymättömien vaijerien varaan teräsmieslentoasentoon? Tai Paavo Nurmen tapaan lennokkaasti juosten esiintyisi? Jos olisi naturistihenkinen tyyppi, näyttäytyisi mausoleumissa (Paavo Nurmen tapaan) aataminpuvussa - jolloin viimeistään tulisivat pykälät sanomaan että tämä ei kyllä käy. "Miten niin ei käy? Tämä on viimeinen tahtoni!"

Ratsastajapatsaspalsamointi? Tai nykyaikaisesti autoilijapatsas? Hankkisi auton ihan mausoleumia varten, Lamborghini Countachin (hmm, jos aloitan säästämisen nyt...). Ei ajaisi sillä metriäkään vaan säästäisi rajantakaiseen elämään. Tälläisi kroppansa näyttämään keskisormea taustapeilille - siinäpä symboliikkaa!

No, minusta tämä ei vaikuta yhtään kornimmalta kuin kropan pakkaaminen laatikkoon ja laatikon talteen laittaminen. Näyttävämmältä kylläkin.