Kompastelu on pöljää. Se voi myös tulla kalliiksi.

Olin viimepäivinä päässyt studiossa hyvään vauhtiin ja restauroinut vanhoja biisejä; luonut peräti pari uutta - vanhoista aihioista tosin. Jopa sanoituksia olin kyennyt rustaamaan. Intoa puhkuen ajattelin siirtää tältä vanhalta koneelta ikivanhanhat aihiot uuteen tutkiskeluun... kun se tapahtui.

Logicissa on toiminnan mahdollistavana usb-tikku, dongle. Ilman sitä ohjelma ei suostu toimimaan. Arvatkaa mihin hömelönä potkaisin astellessani koneen ääreen. Tallasin donglen päreiksi, koskapa olin pölvästinä päätynyt tökkäämään sen koneen etupaneeliin, vaikka vastikään olin hommannut hubin jota voi pitää turvallisesti pöydällä. "Voi että kanssa!" kirosin.

Harkitsin lähtöä softan myyneeseen liikkeeseen, mistä oletin tikun lähtevän postitse maahantuojalle, joka toivottavasti lähettäisi ehjän tilalle, muutaman viikon kuluessa, jonkinmoista korvausta vastaan. (Joku pätevämpi tietysti ottaisi kolvin ja juottaisi irronneet paikalleen, mutta koska omat juotokseni ovat aina olleet lähinnä tinanvalantaa, en edes harkinnut sitä. Rikkomisen varmaan suostuvat sulattamaan, mutta tärvelöimistä eivät firman edustajat enää suvaitsisi - luulisivat minun koittaneen tehdä jotain lisenssinkiertofiraabelia.) Koska auto kuitenkin oli paraikaa huollossa, päädyin soittamaan. "Se taitaa maksaa lisenssin verran", eli about tonnin, veikattiin siellä päässä, mutta kehotettiin soittamaan Applelle.

Sydän raivokkaasti takoen (ei vaiskaan, jostain syystä olin ihan viilipyttynä) pirautin sitten pääkallonpaikalle, mistä todettiin homman hoituvan hieman halvemmalla, mutta hän ohjaisi minut Logicin palveluun, joka taas hoituisi toisella kotimaisella, eli på inglish. "Onnistuuko?" Hmm. Tjaa-a. Harvemmin tulee englanniksi hoideltua asioita, ja vanha kunnon puhelinfobia alkoi jo kolkutella, mutta päätin kokeilla onneani.

Tavasinko osoitteen oikein? Sen näemme parin päivän sisään, kun kuriiri koittaa löytää perille uuden tikun kanssa. Vanha pitää lähettää paluupostina - jos eivät sitä saa, veloitetaan se koko lisenssin hinta. Muuten selviän alle satkulla. Kätevää.

Ei tosin yhtä kätevää kuin jälkikäteen ajatellen donglen pitäminen vähän turvallisemmassa töpselissä.  Kesäteatteri lähti juuri kolme viikon paussille, joten hyvää musantekoaikaa menee aivan hukkaan tässä. Mutta juu, veikkaan että kuunneltavaksenne tulee uutta musiikkia ihan lähitulevaisuudessa. På inglish, kuten ulkomaanpuheluilla bisneksiään hoitelevalle muusikolle asiaan kuuluu.