Taisi tulla vuosi täyteen. Joskus ennen edellistä vuodenvaihdetta imaisin viimeisen syöpäkääryleeni, enkä todella aio enää aloittaa uudestaan. Joten pelkään pahoin että minusta on tullut juuri se, mitä entisistä tupakoitsijoista tulee: tupakoinnin vastustaja. Tupakansavun haju minua ei häiritse ihan siitä yksinkertaisesta syystä että hajuaistia ei ole - en siis huomaa savua kuin silmilläni. En muutenkaan ole nirppanokkainen tyyppi, eli jos haistaisin, en päivittelisi vaatteiden hajua.

Mutta se, että tupakan terveysvaikutuksia vähätellään, ansaitsee kaiken sormellaosoittamisen ja siihen kohdistetun metelin [khem - sormellaosoittamiseen kohdistetun metelinkö?]. Kyseessä on myrkky. Myrkky jolle altistuvat myös ne, jotka eivät polta eivätkä halua altistua sille. Tupakoitsijat eivät ota mitään tupakointiin liittyvää huonoa puolta mitenkään huomioon, ja tähänhän on omalta (suurelta, valtavalta, giganttiselta) osaltaan syyllinen tupakkateollisuus, joka siis hävittää ensinnäkin niitä kuuluisia sademetsiä, hankkii raaka-aineensa ei-ihan-mutta-käytännössä-täysin orjatyöllä ja vie ruoantuotannolta pohjaa pois, laittaa tupakan sekaan aineita jotka vahvistavat riippuvuutta ja kaiken aikaa levittää disinformaatiota.

Ja siksi ihmiset voivat kirkkain silmin ihmetellä, miksi ravintolatupakointi halutaan kieltää. "Kulttuuria hävitetään!" Herätkää nyt tekin jo.

Ai niin, jossain vuosituhannen vaihteessa on kehitetty tupakkalajike, joka ei aiheuta riippuvuutta. Kuinka ollakaan, sitä ei edelleenkään voi ostaa mistään - eikä siitä rokotteestakaan ole kauheasti kuulunut... Tiede-lehden hakutoiminnolla saa lisää mielenkiintoista infoa.