Helsingin Sanomissa viime viikolla julkaistu pääkirjoitus on paljastamassa Suomen historian suurimman salausjupakan. Viime viikon torstain pääkirjoitus oli julkaistu Pekka Peitsi -nimimerkillä. Pekka Peitsihän tuli aikanaan tunnetuksi presidentti Urho Kaleva Kekkosen nimimerkkinä.

Ensi viikolla avautuvat Kekkos-arkistot tuonevat lisää valoa kysymykseen, jonka Mauri Pekkarinen viime marraskuussa otti esiin. Mauri Pekkarinen oli anonyymistä lähteestä saanut tietää, että presidentti Kekkonen olisi edelleen elossa jossain päin Siperiaa, ja valmistautuisi palaamaan politiikan kentälle.

Presidentti Kekkonenhan vaihdettiin kaksoisolentoon vuoden 1969 aikana Sengalinmatkalla tapahtuneen veneilyepisodin aikana. Tämä nyttemmin suurta kohua nostanut vaihto pidettiin salassa viime marraskuuhun saakka, mutta sittemmin on löydetty selviä todisteita tästä uskomattomalta kuulostavasta salaoperaatiosta. Seuraavassa Turun Yliopiston agronomian dosentti, Aatro Hellgren, kertoo näkemyksensä siitä, miten on mahdollista, että Urho Kaleva Kekkonen saattaa edelleen olla elossa, ja julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan myös erittäin hyvässä kunnossa.

- Urho Kaleva Kekkonen vetäytyi osittain KGB:n avustuksella julkisuudesta - luovutti tehtävänsä kaksoisolennolleen, ja siirtyi Senegalilaisen heimon pariin. Tällä heimolla oli tiedossaan erään tietyn lääkeaineen resepti. Tämä lääkeaine aiheuttaa elintoimintojen huomattavaa hidastumista. Käytännössä se aiheuttaa kuolemaa muistuttavan olotilan, jonka aikana Kekkonen siirrettiin siperialaiseen laboratorioon, jossa hänen elintoimintojaan voitiin kontrolloida. Fyysisesti Kekkonen on tällä hetkellä jopa nuorempi kuin vuonna -70, jolloin tämä elintoimintojen hidastaminen tapahtui, ja kun hänet alkuvuonna herätettiin, hän aloitti välittömästi kuntoiluohjelman, joka on saanut hänen fysiikkansa jälleen sellaiseksi, jollaisena me hänet muistamme.

Eli Urho Kaleva Kekkonen on palaamassa päivänpolitiikkaan?

- Kyllä, hän on seurannut politiikan kentän tapahtumia koko alkuvuoden ajan, ja lukemalla ottanut haltuun myös ajallisen "gäppinsä".

Näin. Vanha kunnon Urkki on siis palaamassa takaisin Keskustapuolueen riveihin ja epäilemättä myös maailman politiikkaan.