...hitaalla sytytyksellä taas liikkeellä, mutta äskettäin siis meni Turun pääkirjaston sähköurakoitsija (TAP-yhtiöt) konkurssiin, eikös. Miten helvetissä se on mahdollista? Kuka vetää välistä tällä kertaa? En juuri nyt pääse TS:n sivuille tarkistelemaan taustoja - ei suostu latautumaan, nähkääs -, mutta siis onhan aivan järjetöntä jos firmalla noin iso duuni on työn alla, ja sitten onnistutaan kippaamaan koko firma nurin. Muistaakseni paljon kaikenlaista muutakin kyseisellä puljulla olisi tehtävänä...

Ans ku mä arvaan: "Henkilöstökulut". Liian kallista tehdä sitä mitä varten miljoonia maksetaan, hä? Kuten Taidemuseon rempasta muistetaan, Turussa voisi nostaa budjettia määrättömiin, ihan fiilispohjalta - eli kitsas asiakas ei ainakaan voi olla syynä. Millä tämä nyt on sössitty?

Ei voi pieni ihminen ymmärtää - ja sitten ei päästetä lukemaan edes sitä itse juttua netistä. Pitääkö tässä nyt se paperiversio jostain muka kaivaa? Salaliitto*, sanokaa mun sanoneen - senhän jo kertoo sekin että selvästikin koko Turun Sanomat on vaiennettu kun ei sinne sivuille pääse.
---
*Tiedättekö mitä on "apofenia". Yhteyksien löytämistä sieltä missä niitä ei ole - noin karkeistetun kyynisesti ilmaisten. Mutta tätäkin selvästi salaillaan: koko sanaa ei löydy Wikipediasta muuten kuin espanjaksi selitettynä. Ja portugaliksi. Missähän kirjassa tämä sana tuli vastaan taannoin? Joku romaani se oli...

[saatiinhan siihen yhteys vihdoin: artikkeli] Hassu sitaatti: "Julkisten hankintojen kilpailutuksessa täytyy lain mukaan ottaa hinnan lisäksi huomioon myös yrityksen luotettavuus. TAP-Yhtiöt on tehnyt aikaisemminkin konkurssin ja ollut velkasaneerauksessa."
Mitenkähän Lounais-Suomen vankilan rakennuksilla (kyllä, sielläkin TAP on ollut sähköurakoitsijana) tämän konkurssin aiheuttamat ongelmat ratkaistaan? "Joo, no täällä vankeja tullaan pitämään pimeässä. Partaa ei ajeta kun ei niille voi teräaseitakaan oikein antaa..."