Oliko Teidän mielestänne liikuttavaa seurata, kun paavi - joka edeltäjänsä tapaan on jo alkanut vaikuttaa zombilta - helvetin kalliissa esiintymispuvussaan maailman kalleimmassa teatterissa aivottomalle laumalleen mumisi niitä repliikkejä joita hän on koko ikänsä opetellut?

Näistähän hän ei puhunut (kai; ihan kuin joku sitä olisi kuunnellut), mutta rivien välissä: "Eihän se tietenkään ihan kivaa ollut että inkvisitio silloin joskus vahingossa vähän pahaa oloa joillekin onnettomille tuli aiheuttaneeksi, mutta meidän on, kuten Jeesus sanoo, annettava anteeksi että olemme tämän maailman kalleimman teatterin muuranneet viattomien verellä, sillä sinun on valtakunta, voima ja kunnia.

Emmehän me tänä kauniina päivänä tokikaan muista että se raamattu jota jokaiseen kotiin tungetaan väkisin päivästä toiseen on kulloisenkin diktatorisen jumalhallitsijan kanonisoima. Irenaeus vaikkapa muistettakoon kirkkoisänä halleluja mutta ei turhaan painoteta sitä että hän nimenomaan halusi evankeliumeja olevan neljä koska neljä on selkeämpi luku - on neljä ilmansuuntaa ja mitä kaikkea.

Eikä turhaan mietitä millä kompromisseilla se "kolmiyhteinen" jumala, joka on on yksi, jolla on poika joka on hän mutta ei ihan mutta tätähän te ette voi ymmärtää te yksinkertaiset sillä hänen luokseen pääsevät vain lapsenkaltaiset jotka eivät aivojaan raskauta turhalla miettimisellä ja lähdekritiikillä vaan uskovat kaiken mitä heille sanotaan, on aikaansaatu, halleluja."

Ja me protestantit (mitä kasteesta johtuen edelleen joudun olemaan vaikka en olekaan - siksi "me") hymistelemme että onneksi me emme ole katolisia niin voimme pestä käsiämme kuin Pilatus ja todeta että Luther ei sentään ole vastuussa kuin kuusien vuosittaisesta aiheettomasta surmaamisesta... ei kun siis muistetaan tämä niin että hän liikuttui niin kauniista kuusesta joulun alla että päätti tappaa sen, eiku.

Turha on miettiä sitä että protestanttinen kirkko on siltikin muurattu juuri niiden samojen vainottujen verellä kuin katolinenkin. Että pohja on aivan yhtä valheellinen kuin heilläkin. Että mitään pohjaa ei ole. Että tuli taas vietettyä yksi järjenkäytönvastainen vuosipäivä täsmälleen niin kuin on aina tullut se vietettyä. Kun se on niin kaunis juhla. Halleluja! Tiedätkö mitä tuo sana tarkoittaa?