Sairaanhoitajat, irtisanoutukaa. Kansakunta ansaitsee sen tuomat ongelmat. Ne, jotka kuvittelevat teidän olevan orjia, joiden yksinkertaisesti täytyy niellä onnettomat työolonsa, eivät ole ajatelleet asiaa loppuun. He eivät ole ajatelleet lainkaan, ja heitä on kiittäminen nykyisestä tilanteesta.

"Ette kai te vaalilupauksia usko," kysyvät nämä ajatuksiltaan vajaat, mutta vaalilupausten perusteella vaalit käydään. Niihin pitää voida luottaa, varsinkin voittaneen lupauksiin. Kaiken kärhämöinnin keskellä hoitajien palkkakuoppaa on ehditty syventää entisestään, kaikessa hiljaisuudessa ja yhteisymmärryksessä. Emme me ansaitse sairaanhoitajia.

Yllättävää ei ole se, että tuomiopäivän kuvia maalailemassa ovat ahkerimpina olleet miehet johtavilla paikoilla, juuri ne joiden ansiosta sairaanhoitajien työ on lipsunut kohti ilmaista raadantaa. Muiden ammattiryhmien työ ei ole lähimainkaan yhtä vastuullista ja vaativaa kuin sairaanhoitajien. En käsitä miten voidaan olla kateellisia siitä mitä ei ole edes tapahtunut, siitä, että joku ammattiryhmä haluaa saada pitkään ontuneet työolonsa kohdilleen. Ei tässä ole kysymys rahasta. Joka tuijottelee lukuja, on sokea.
---
[illan haamu]: Blogosvakiassa on samaa asiaa käsitelty myös ilahduttavan selkokielisesti ja vähemmällä aggressiolla (ainakin täällä ja täällä), mihin en itse kykene kun kattila alkaa aina kiehua näiden asioiden törmäyksissä.