Ihan on nyt pakko. Kun päivittäin lehdestä pomppaa vastaan kaiken maailman kirkollisia "uutisia" (riparilla on kivaa, papit pitävät rokulia, ei se kirjain vaan se revelaatio), ja kun tuo perusteos, johon koko huuhaa perustuu, on lainaa egyptiläisistä, assyrialaisista ja ties mistä tarinoista, ja perustuvat pitkälti tähtitaivaan selityksiin, joihin on sotkettu agraarilegendoja tyypeistä jotka tätä nykyä pyritään hoitamaan lääkityksellä... Alkaa palaa käämit.

Itse en ole viiteentoista vuoteen kuulunut kirkkoon. Totesin laitoksen perinpohjin tarpeettomaksi ja valheelliseksi - asia tuli jo niillä sadoilla uskontotunneilla, joihin oli pakko osallistua, harvinaisen selväksi, mutta itse irtautumisen tulin tehneeksi vasta vuosia täysikäisyyden saavuttamisen jälkeen.

Kyseessä on poliittinen laitos, jonka poliittisilla päätöksillä Raamattukin on kasaan harsittu ja tänne asti roudattu. Kirkko elättää itseään olemalla tätä nykyä "harmiton" instanssi joka tarjoaa "kauniita" tilaisuuksia ja ylläpitää pakollisia yhteiskunnallisia kommervenkkejä, niin kuin vaikkapa avioliitto. Tai hautaaminen. Siunataan kauppakeskuksia, jaellaan puolustuskyvyttömille ilmaisia raamattuja. Vietetään joka saatanan vuosi niitä samoja bakkanaaleja. Suljetaan kerran viikossa kaikki mahdollinen silloin kun ihmisillä olisi aikaa mennä johonkin - vaikkapa kirjastoon sivistämään itseään.

Kirkolliset juhlapyhät ovat alunperin auringon juhlapäiviä. Pääsiäisenä valo voittaa pimeyden - päivä on siis pidempi kuin yö. Joulun kieppeillä eteläisellä tähtitaivaalla aurinko "kuolee" Etelän Ristin kohdalla, näyttää siltä kuin sen nousukohta - joka siihen asti on vaeltanut etelään - auringon matalimmillaan ollessa seisahtuisi yhteen ja samaan kohtaan. Tuohon kyseiseen paikkaan osoittavat linjassa Sirius ja Orionin vyö (eli Kolme kuningasta - Tre Kronor). Kolmantena päivänä aurinko tointuu tokkurastaan ja aloittaa nousunsa taivaalle. Se siis nousee kuolleista.

Bar-Abbas on muuten Isän Poika. Essealaiset hallusinoivat jeshua-nimisen sienen voimalla. Kekkonen vaihdettiin kaksoisolentoonsa -60-luvun lopulla. Elvis elää. Lennon oli isompi kuin Jeesus. Nainen vaietkoon seurakunnassa. Agricola kehitti tuon sanan, seurakunta, mutta Jumala kirjoitti Raamatun. Maitreya on jo maan päällä.

Neitseestä (ja kuten hyvin tiedämme, raamatun alkuperäinen sana tarkoittaa vain nuorta naista, oli sekstannut eli ei) syntynyt, ristille kuollut ja kolmantena päivänä ylösnoussut heeros löytyy jo viiden tuhannen vuoden takaa Egyptistä. Hänen nimensä on Horus, joka myös tulee herättäneeksi kuolleista Osiriksen (Lasarus, huomaatteko foneettista yhteneväisyyttä?), kävelleeksi vetten päällä ja mitä kaikkea. Samat kuviot löytyvät myös Dionysoksen, Adoniksen, Prometheuksen, Quetzalcoatlin, Mithran, Krishnan ja ties kenen tarinoista, joten siellä uskontotunneilla terotettu tarinan ainutlaatuisuus on silkkaa plagiointia.

Vedenpaisumus löytyy (muiden muassa) Gilgameshista, mutta Nooan nimi ei ole Nooa vaan Utsnapisthim. Kymmenen käskyä on kieltolauseiksi nuljautettu lyhennelmä egyptiläisten Kuolleiden Kirjan Maatin laista. Yhteneväisyyksiä vanhempiin legendoihin on aivan perkeleesti. Niitä voi itse kukin bongailla jos jaksaa.

Että mihinkö pääsiäisateria? "Kun tulette kylään, vastaanne dallailee vesiruukkua kantava mies. Seuratkaa häntä. Isäntä osoittaa teille yläkerrasta huoneen jossa kaikki on valmiina. - Luukas 22.10-12" Jeesus on kalojen ajan symboli - tiedättehän astrologiasta. Vesimiehen aikaan on kovasti oltu siirtymässä, mutta sen suhteen ollaan etuajassa, koska siirtyminen tapahtuu vasta puolentoistasadan vuoden päästä. Ilmestyskirja ei siis ole ihan vielä ajankohtainen. Mooses taas oli siirtymä Oinaan merkkiin. Sitä ennen oli Härkä - siis "kultainen vasikka". Mooseksen tarina korissa virtaan laitetusta lapsesta on variaatio vanhemmasta, ei heprealaisesta, Sargonin legendasta. Ai niin, ja Egyptissä kivitaulujen kanssa heilui tyyppi nimeltä Mises. Mitä vielä? Beetlehem on (vapaa ja epäilemättä epäkurantti suomennos sanoista house of bread) "vilja-aitta", jota nimitystä käytetään Neitsyen tähtimerkistä.

Tämä kaikki on tietystikin perin mielenkiintoista, mutta minua todella, todella rasittaa se, että vielä nykyisenä aikana, kun sivistys on kaikkien ulottuvilla, yhä vaan ja edelleen kirkko, tuo poliittisten lehmänkauppojen äiti, näyttelee niin suurta osaa tämän yhteiskunnan elämässä kuin mitä se tekee. Mistään mitään ymmärtämättömät lapset ristitään hanavedellä iäkseen huppeluksiin liirumlaarumiin, josta ei pääse irti vaikka kuinka haluaisi.

Ai niin. Me ollaan lampaita. Paavi on meidän paimen. Idiotismi on siunaus. Kiva että kohta saadaan kristillisdemokraattien rinnalle myös islamilainen puolue. Joogalentäjät kun vielä teksivät comebackin.