Niin, arki, tuo %#"(&:n %#/¤). Tänään otin toimekseni palautella kirjastoon sieltä yli-ikäisiksi päästämiäni teoksia, lähinnä ne kolme lähikirjastosta lainaamaani dvd:tä jotka pahemman kerran olivat päässeet eltaantumaan. Kun aikaa sattui olemaan, ajattelin käydä myös naapurikunnan lainastossa, siellä kun on paremmat valikoimat. Ja kaupassa piti käydä.

Pakaasin täyteen kirjoja pakattuani hyppäsin hyrysysyyn ja karautin matkoihini. Matkaan, heppa! Puolen kilometriä huristeltuani muistin ne dvd:t joiden takia olin liikkeelle lähtenyt. %&#¤%"! Takaisin hakemaan niitä - nehän olivat siis se varsinainen syy lähtööni. Eipä muuta kuin leffat mukaan ja uudestaan liikkeelle kohti naapurikunnan biblioteekkiä.

En muuten voi suositella "Keisarikuntaa", tuota vastikään valmistunutta pätkää, jossa 50-luvun Kotkassa(ko se nyt oli?) kasataan jatsipumppu ja perustetaan oma kapakka livesoittamista varten. Elävästi tuli mieleen Suomisen Olli ja muut vastaavat - ei siis kauhean syvälle päästy henkilöiden sisälle; mikään ei koskettanut, hymyiltiin vain ja oltiin niin jazz. Ja mitähän ne mukaan ympätyt mustaihoiset siinä tekivät? Ei mitään rasistisia konflikteja? 50-luvun suomessa? Ja yksikin naishenkilö oli noin viisi sekuntia järkyttynyt kun hänet minun käsittääkseni oli juuri raiskattu, mutta mitäpä tuosta! Jatsia, kato. Siis: ei mitään mieltä kuohuttavaa heidän maailmassaan.

Ohoo, kappas, rekkahan siihen eteen pölähti hidastamaan vauhtia. Nimenomaan pölähti - lumi oli sellaista puuteria, että hädin tuskin eteensä näki vaikka kuinka pitkää turvaväliä piti. Taakse ilmaantui kiireisempänä konttiauto, joten pääsin smörgåsin täytteeksi - iloitsin jo etukäteen siitä tietystä risteyksestä, jonka tiesin olevan liukas, johon piti varata hiljaistakin hitaampi vauhti jos meinasi saada käännettyä.

Oltiin siinä reilusti yli puolimatkan, kun havaitsin ammotusta taskunpohjalla. &/#""#! Lompakko oli kotona, joten naapurikunnan kirjastoon ei sitten tulisi muuta asiaa kuin palauttaa ne kolme kirjaa jotka tosin eivät vanhenisi moneen viikkoon. 50 km tämän takia. Ei lainauksia, ei ostoksia. Kolmen kirjan palautusta varten ?/=)/(/! 50 "&¤#%¤^*^ kilometriä. Ja sitten takaisin kotiin jotta pääsee toimittamaan sen varsinaisen palautuksen ja käymään siellä kaupassa. *^>=%¤&/, etten sanoisi. Eri mälsää, veikot.