Reilu viikko sitten kaikki Ylen kanavat menivät pimeäksi. Kuten tapoihini kuuluu, en edes yrittänyt paikallistaa ongelman syytä mistään vaan odotin tilanteen korjaantuvan itsekseen. Kuitenkin viikon odottelun jälkeen pirautin Digitalle josko jossain (eli siis Turussa) olisi jokin lähetyshäikkä josta ei lehtien palstoille saakka olisi infoa herunut.

Ei ollut. Boksiin suositeltiin tehdasasetuksia ja kanavien uutta hakua, ja jos tuo ei toimisi (yllättäen ei toiminut) pitäisi suunnata antenni uudestaan. Digitan sivuilta ymmärsin myös, että tukiasemia on vähitellen lakkauteltu, ja kuvittelin että kun katveessa ollaan jo valmiiksi, pitäisi hankkia antenni johonkin korkeammalle. Nimittäin Turun asemalla oli jotain remppaa äskettäin, mikä kuvitelmissani tarkoitti sitä, että analogipömpelit lakkautettiin ja näin signaali tulisi nykyään laimeampana.

Muutaman kerran kapusin siirtämään antennia. Yhdellä yrityksellä löysin Ylen ja hukkasin kaupalliset; lopulta sain asetettua antennin niin että kaikki taas näkyy, mutta pelolla odotan sitä päivää kun kaikki analogivahvistus poistuu toiminnasta. Ehkä sitten pitää kehittää taas jokin toinen metodi - vaikkapa takkatulen tuijottelu. Voinen kuitenkin lohduttautua sillä, etten ole ainoa vajaan signaalin uhri - Digitahan ei suostu kertomaan, missä kaikkialla ollaan katveessa kiroamassa. Salaliitto, jälleen kerran.