Teeveessä näytti joulun alla pyörivän Painajainen ennen joulua, tuo ilmeisesti ihan mainio kauhujouluanimaatio - en tarkistanut oliko mainio kun ei silloin juuri... itse asiassa koko leffa ei ole missään vaiheessa kiinnostanut, ehkä tuosta joulu-teemasta johtuen.

Mietin vain moniko vekara sai siitä oikeita painajaisia. Iltapäivällä esitettävä kauhusaaga olisi ainakin meikäläisen traumatisoinut lapsena pahanpäiväisesti. Joulu olisi todellakin ollut siitäedes täyttä painajaista kun iltaisin ei olisi uskaltanut nukkua - ja sitten kun olisi uinahtanut, olisi saanut armeijallisen animaatiohahmoja kimppuunsa. Siihen ei  montaa pelottavaa kuvaa tarvittu, ja pätkää pari minuuttia katsoessani niitä tuli aivan liukuhihnalta.

Toisaalta olinkin herkempi kakara kuin moni muu, ja nykyisin kauhukuvasto on ehkä arkisempaa - siihen ovat nykyskidit tottuneet? Mutta pienen ihmisen maailma on pieni - sen täyttää hyvin nopeasti kauhukuvilla, vaikka olisi kuinka karaistu luonne. Eli vähän vastuullisuutta taas olisi kaivannut ohjelmakartoittajilta... mikä on tietystikin liikaa vaadittu.