Kovasti on käyty keskustelua siitä, miten moraalista on ladata YouTubeen katsottavaksi video siitä, kun veteraani heittäytyy panssarivaunun alle, ja voiko siihen linkittää vai ei jne. Hyvin vähän olen silmiini saanut pohdintaa siitä, miksi kyseinen itsemurhaaja teki mitä teki. Kyseessä kuitenkin taisi olla melko vahva kannanotto johonkin, vai kuinka? Veteraaneja muistetaan yhden päivän ajan, ja koitetaan unohtaa vuoden muut päivät...

Protestoiko itsemurhaaja yhteiskunnan suhtautumista vanhuksia kohtaan? Halusiko hän ilmaista kantansa sodan (ja paraatien) järjettömyydestä? Oliko hän muuten vain elämäänsä kyllästynyt? Voi olla että veikkailen tuossa omiani, mutta miksi katsotaan tärkeimmäksi puhua videoon linkittämisen oikeudesta sen sijaan että pohdittaisiin veteraanin motiiveja?

Onko itsemurha niin suuri synti, että sitä ei suostuta katsomaan viestinä? Miksi tapahtuma alunperin otsikoitiin harhaanjohtavasti? Halutaanko tapahtuma "hienovaraisesti" lakaista maton alle? Eikö kyseisestä tragediasta ole mitään opittavissa?

Ehkä teon motiivit eivät koskaan selviä, mutta minusta ne ovat kuitenkin oleellisempia kuin saivartelu siitä, saako linkittää vai ei. Meistä jokainen on nähnyt niin paljon glamoroitua väkivaltaa, että todelliseen kuoleman läsnäoloon sitä aiheuttavan koneiston riemujuhlassa ei osata suhtautua millään tavalla.